Putyin megfenyegette a Nyugatot

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. május 26. Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül vesz részt a Biskekben zajló, 1. Eurázsiai Gazdasági Fórum plenáris ülésén Moszkvában 2022. május 26-án. Az Eurázsiai Gazdasági Fórumot az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamai közötti együttműködés erősítése céljából rendezték meg. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin azzal fenyegette meg a nyugatot, hogy hanyatló világuknak rájuk nézve súlyos következménye lesz. Az orosz elnök szerint egyes országok következetesen arra törekednek, hogy a jelenlegi, az ENSZ központi szerepén alapuló globális világrendet, saját dominanciájuk fenntartása érdekében egy új, saját szabályaikon alapuló renddel váltsák fel.
Vágólapra másolva!

Június 24-én, A BRICS országok találkozóján Vlagyimir Putyin orosz elnök arról beszélt, hogy szerinte egyes országok következetesen arra törekednek, hogy a jelenlegi, az ENSZ központi szerepén alapuló globális világrendet, saját dominanciájuk fenntartása érdekében egy új, saját szabályaikon alapuló renddel váltsák fel - írja az iz.ru

Az orosz elnök szerint az ezzel az

új renddel azonosulni nem kívánó országok fejlődésének hátráltatása, a törvénytelen szankciós eszközök meggondolatlan alkalmazása, a koronavírus-járvány következményeivel megsokszorozva, csak súlyosbította a világgazdaság jelenlegi válságát.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Mecel

- mondta az orosz elnök

Putyin szerint a nemzetközi kereskedelem során egyre kevésbé irányadóak a WTO normái,

jelenleg megrendült az egész nemzetközi pénzügyi rendszer, a megszokott termelési és logisztikai hálózatok már nem működnek.

Ennek súlyos társadalmi és gazdasági hatásai vannak, különösen Ázsia, Afrika, Latin-Amerika és a Közel-Kelet államainak fejlődésére nézve és ezek az élelmiszerek, az energia és a nyersanyagok árának gyors emelkedését okozzák. Putyin azzal fenyegette a Nyugatot, hogy hanyatló világuk rájuk nézve súlyos következményeket jelent.