Váratlan hír az ukrán hadseregről

Igor Konashenkov, Konasenkov, szóvivő, Oroszország
This video grab taken from a handout footage released by the Russian Defence Ministry on May 14, 2022 shows Russian Defence Ministry spokesman Igor Konashenkov holding a briefing. (Photo by Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Defence Ministry" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Zaporizzsjánál elszenvedett vereség után az ukrán katonák tömegesen hagyták el állásaikat - állítják az oroszok. 
Vágólapra másolva!

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt állította, hogy az ukrán 93. gépesített dandár Harkivnál, a 128. hegyi rohamdandár pedig

Zaporizzsjánál súlyos veszteségeket szenvedett, emiatt a katonák tömegesen hagyják el állásaikat és dezertálnak Ukrajna más régióiba.

Az orosz harcászati légierő gépei, valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok két lőszerraktárra, valamint 239 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást. Az Odessza megyei Veliki Dalnik település közelében megsemmisült egy amerikai Harpoon hajóelhárító rakétaindító.

Az ütegelhárítási művelet keretében a donyecki régióban megsemmisítettek egy ukrán tüzérségi üteget, hat szakaszt, és nyolc Grad rakétavetős szakaszt, a légvédelem pedig lelőtt tíz ukrán drónt - írta a Mandiner.

Percről percre tudósításunk a háborúról itt olvasható.