Gyász

2022.01.25. 19:06

Csollány Szilveszterre emlékeztek Sopronban - fotók

Csollány Szilveszter halálhíre megrázta a magyar sporttársadalmat, sőt, azokat is, akik esetleg csak az utóbbi időben olvastak róla, hogy a koronavírus fertőzés miatt az életéért küzd. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász tavaly decemberben előbb a soproni kórházba került, onnan a budapesti Korányi intézetbe szállították, ahol több mint ötven napon át mélyaltatásban kezelték, sportos szervezete azonban hétfőn 51 évesen feladta a harcot.

kisalfold.hu

- Csollány Szilveszter sikert és dicsőséget szerzett a magyar tornasportnak, óriási veszteség a halála. Gyerekkorától ismertem, sokszor utaztunk Sopronból a tornász lányokkal Budapestre, ők pedig Győrben szálltak fel hozzánk a vonatra. Alázatos sportoló volt, aki mindent megtett a siker érdekében - emlékezett a gyűrűkirályra Farkas Péter, a Soproni Torna Club elnöke. 

 

- Később meséltem neki, hogy felnőttként végigsírtam a sydneyi olimpiai és a debreceni világbajnoki győzelmét. Amikor haza költözött Sopronba, invitáltam, hogy jöjjön hozzánk edzőnek. El is vállalta, de nem igazán találta meg a helyét a kollégák között. Összesen mintegy három és fél, négy évet dolgoztunk együtt - mondta Farkas Péter.

 

A klub elnökétől azt is megtudtuk, hogy a gyerekek megdöbbentek a halálhír hallatán, mindenki bízott benne, hogy legyőzi a betegséget. A Kuruc dombi tornacsarnokban kedden délután emlékeztek meg az olimpikonról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!