Rusvai Miklós megjövendölte a világjárvány végét

A virológus szerint a dél-afrikai vírusmutáns is még hónapokig biztosan velünk marad.

2022. 01. 25. 21:28
Berlin, 2021. november 30. A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek a berlini földalatti vasút egyik megállójának peronján Berlinben 2021. november 30-án. A német szövetségi alkotmánybíróság ezen a napon közölte döntését, amely szerint összefér a német alaptörvénnyel a koronavírus-járvány harmadik hullámának feltartóztatására Németországban tavasszal ideiglenesen bevezetett szabályozás, amely korlátozta egyes alapvető jogok gyakorlását. MTI/AP/Markus Schreiber Fotó: Markus Schreiber Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár már a jövő héten tetőzhet a járvány ötödik hulláma Magyarországon 

– mondta az RTL Híradónak Rusvai Miklós. A virológus szerint az omikron variáns rendkívül gyors terjedése miatt jöhet hamarabb a tetőzés, azt követően pedig a fertőzések számát illetően átmeneti, hirtelen csökkenésre számít. A szakember azt is hozzátette, hogy stabilizálódással, kis hullámzással, az új szupermutáns április végéig velünk marad. Rusvai Miklós a Ripostnak nyilatkozva továbbá arról beszélt, hogy 

még idén véget ér a világjárvány, tehát szerinte hazánkban már nem fog egészségügyi gondot okozni. 

A vírus azonban továbbra is jelen lesz, egyes országokban pedig továbbra is gondokat okozhat – mutatott rá.

Borítókép: A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek a berlini földalatti vasút egyik megállójának peronján Berlinben (Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.