Orbán Viktor: Ellenzem az egészségügy privatizálását

2022. január 21. 07:06

A kispénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az egészségügyi ellátásból – jelentette ki a miniszterelnök. Beszélt továbbá a védekezés körüli vitáról, a politikáról, a baloldalról, valamint arról, hogy a muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyerekeket. Összefoglalónk.

2022. január 21. 07:06
null

Orbán Viktor miniszterelnök interjút adott a Kossuth rádiónak péntek reggel. Miért támadhatja az ellenzék a járványkezelést? – kérdezte a műsorvezető. 

 – kérte a miniszterelnök. Elmondta, hogy az omikron sokkal gyorsabban terjed, mint az előző variánsok, viszont kevésbé súlyos a megbetegedés. A kormányfő elmondta, hogy a fertőzöttek száma szélsebesen nő, míg a lélegeztetőgépen lévők száma csökken. Kifejtette, hogy a védettségi igazolvány átalakul oltottsági igazolvánnyá. Januárban csütörtöktől szombatig regisztráció nélkül lehet majd oltáshoz jutni. (Erről itt olvashat bővebben).

„Mindenhol nagy vita van a védekezésről”

Elmondta, hogy egy demokráciában természetes is, hogy vita van a védekezésről. Kifejtette, hogy a „mi” baloldalunk abban más, hogy kamuvideókat gyártanak. „Szabad és kell, hogy vitatkozzunk a védekezésről, de úgy, hogy azt ne gyengítsük” – jelentette ki. A kórházban dolgozók erőn felül teljesítenek, mindent megtesznek, hogy segítsenek a betegeknek.

Elismerést érdemelnek. Nem gyengék az ápolóink és orvosaink

– mondta a kormányfő. „A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.” A kínai vakcináról szóló vitáról azt mondta, hogy azt a WHO jóváhagyta. Komoly nemzetközi szervezetek ismerték el ezt a vakcinát.

„A politika olyan világ, ami közel van a költészethez”

A Magyarország előre megy nem hátra kifejezés esetében sokak számra mást jelent, de ebben benne van az ország 12 éves küzdelme. 2010-re az országot a baloldal tönkretette – mondta a kormányfő. Nem csak 2010-ig követtek el hibákat. A miniszterelnök kifejtette, hogy a baloldali kormányzás után, a hibák kijavítását nem segítette az ellenzék. 

„A magyar kormány nem azt teszi, hogy szétteszi a kezét, hanem rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedések kellenek. Bevezettük a benzinárstopot, a kamatstopot, az élelmiszerárstopot. Tanulni kell abból, mi volt 2010 előtt” – mondta Orbán Viktor. Ez az emberek tájékoztatását nyújtó mondat. Aki szereti, szereti, aki nem, nem – jelentette ki a kormányfő a Magyarország előre megy nem hátra kifejezésről.

„Olyan egészségügyet még nem láttam, amin ne lehetne javítani”

Már csak azért is, mert a világ egészségügyi tudása folyamatosan nő – indokolta meg a miniszterelnök. Magyarországon a személyes meggyőződésem, hogy az állami tulajdonú egészségügynek a lehető legjobbnak kell lennie – reflektált a kormányfő a baloldali tervekre (Erről itt olvashat bővebben). A kis pénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az ellátásból – tette hozzá.

„A muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyermekeket”

A migrációról elmondta a miniszterelnök, hogy 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el, míg 2021-ben már 122 ezret. Kifejtette, hogy a magyarok nincsenek annak tudatában, hogy milyen kemény munkát végeznek a rendőrök és katonák a határon. A migráció mint fenyegetés velünk él, és meg is kell erősíteni a határvédelem rendszerét, új erőket kell bevonni – tette hozzá.

A miniszterelnök kifejtette, hogy az uniós belügyi biztos szerint a bevándorlók és a migránsszervezetek nélkülözhetetlenek a társadalom számára a járvány utáni helyreállítás során. 

Magyarország egész Európa külső határát védi – mondta. 2015 óta 600 milliárd forintba került a védekezés a határon. Ekkora összeget fognak most egyébként visszakapni a családok. „Brüsszel hátba lő minket, és arra adna pénzt, hogy hozzunk be bevándorlókat.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 349 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. január 21. 16:18
Privatizáció? Egyenesen az EÜ megszüntetését akarja a moslék, aztán menjen kezelésre ki merre lát, Indiába, Pakisztánba.
Pelso j.
2022. január 21. 13:08
Ellenzi, hogyne. Akkor talán fejleszteni kell a közegészségügyet, pl rendezni a finanszírozását, nem pedig a magán klinikákat támogatni fű alatt közpénzből.
Ildikó99
2022. január 21. 11:38
Nem tudom a balosok mit keresnek a mandineren pl Pilátus, János bácsi stb legközelebb a többit is kiíróm
Daily
2022. január 21. 11:15
Az amerikai egészségügyet az amerikai bérrendszerből tartják fenn. Amíg itt nincsenek ugyanolyan bérek, amíg az Altus Zrt nem fizet amerikai béreket és gyurcsány elsőnek szavazta meg a rabszolga törvényt addig csak hazudoznak az embereik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik