Megtört és bevallotta tettét a Futórózsa utcai gyilkos

2022. január 19. 12:06

Elsírta magát és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek az ukrán származású magyar kőműves.

2022. január 19. 12:06
null

Elsírta magát, megtört és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek az a 39 éves ukrán származású magyar kőműves, aki halálra szúrt vasárnap este egy férfit a XVI. kerületi Futórózsa utcában – számolt be a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerdán, sajtótájékoztatóján. Pál Adrián elmondta: a rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző sértettre, aki csak annyit tudott mondani „betörőt fogtam, megszúrtak”. A mentők megérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre sem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni. A kórházban azonban életét vesztette. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást, kamerák segítségével feltérképezték, merre távozhatott az elkövető és Sashalomig, a Havashalom utcáig jutottak. Felállítottak egy húsztagú nyomozócsoportot is.

A sztori

Az ezredes ismertette: az elkövetőről készült felvételeket megmutatták az utcában élőknek, a jellegzetes mozgású és dzsekijű férfit a környékbeliek felismerték és megmutatták, hol lakik. A rendőröknek a férfi munkatársai is beszámoltak arról, hogy aznap nem ment dolgozni, beteget jelentett. A férfit végül a lakóhelyéről előállították és kihallgatták. Mintegy 15 perc alatt megtört, beismerte tettét, majd védő jelenlétében jegyzőkönyvben is teljes beismerő vallomást tett – mondta Pál Adrián. Hozzátette: a férfit a helyszínre is kivitték, megmutatta, mi hol történt és azt is, hova rejtette a kést, amellyel megszúrta áldozatát. Pál Adrián elmondta: a helyszíni kihallgatások alapján tudják, hogy az áldozat a társasházi lakásának erkélyén állt, amikor meglátott egy a parkolóban a gépkocsik között gyanúsan mozgó alakot, akit megpróbált kérdőre vonni, de választ nem kapott. Ekkor felvette a kabátját, hogy utána menjen, közben szólt a feleségének, hogy értesítse a rendőrséget.

A férfi a gyanús alak után eredt, próbálta kérdőre vonni. Ekkor a gyanúsított – vallomása szerint – megszúrta áldozatát.

Az elkövető azt mondta, nem kívánta áldozata halálát, de a szúrás szívet ért, és halálosnak bizonyult. A 8,5 centiméter hosszú pengéjű kést a gyanúsított a szomszédos ház csatornájába dobta, majd hazament, lemosta véres kezét, szemétbe dobta a kabátját. A többi, az emberölés idején viselt ruháját le tudták foglalni.

Pál Adrián szerint a csendes, biztonságos környéken a bűncselekmény nagy riadalmat keltett, de a rendőrség gyors, szakszerű nyomozása eredményeképpen 38 órán belül elfogták a férfit. Az MTI kérdésére az ezredes közölte: az áldozatával egyidős ukrán származású, magyar állampolgárságú kőműves vendégmunkásként dolgozott Magyarországon. Vasárnap a szabadnapját töltötte és városnézésre indult, a parkoló autók közé pedig azért guggolt le, hogy „a dolgát végezze”. A sértett - és ezt a felesége is megerősítette - azonban azt gyanította, hogy más célja van a férfinek, esetleg lopna vagy betörne, ezért eredt utána. Az elkövető büntetlen előéletű, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közokirathamisítás miatt folytat vele szemben eljárást. Az ezredes beszélt arról is, hogy a sértett is ukrán származású magyar állampolgár és ugyancsak kőművesként dolgozott. A két férfi egymástól hét kilométerre született Ukrajnában, de a jelenlegi információk alapján nem ismerték egymást.

(MTI)

A címlapkép illusztráció. Kép forrása: Pixabay, Turmisu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirtilla
2022. január 19. 22:39
" Vasárnap a szabadnapját töltötte és városnézésre indult,..." 8.5 cm-es késsel indult városnézésre ? Azzal akart fényképezni ?
bakabakancs
2022. január 19. 22:22
Ha a környéken lakik, miért kell az autók közé sz_rni? Mondjuk mifelénk az építkezés teli van TOI TOI-jal, és az ukránok mégis a takarítószertár mosogatójába kuláznak. Senki nem érti, hogy miért.
amca
2022. január 19. 21:47
Magyar volt,ellenben a hazai bűzlő állibsikkel,akik nem magyarok Halálbüntetés bevezetése.
Forgalmazó
2022. január 19. 21:32
Rendszeresen hordok rugosat kizarolag onvedelembol soha nem hasznaltam remelem nem is kell. De ha kellene es nincs az igen baj ezert nem kellene elitelni. Inkabb a tamadokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik