Sok a kritika: lezárta a kommentelést a pszichiátriai társaság

2022. január 24. 08:31

Kommentek sokaságában kritizálták a Magyar Pszichiátriai Társaság gyermekvédelmi törvényt kritizáló posztját, végül az MPT lezárta a kommentelés lehetőségét.

2022. január 24. 08:31
null

Mint azt vasárnap délelőtt megírtuk, a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság Facebookon közzétett közleményben kritizálja „szakmai alapon” a gyermekvédelmi törvényt. A közlemény azonban, mint elemzésünkben megírtuk, tudományosan erősen vitatott kijelentéseket tesz (hogy a nem heteroszexuális orientációk is elsősorban biológiai gyökerűek, hogy neveléssel nem lehet megváltoztatni valaki nemét, és így tovább). 

Tudni kell, hogy a Magyar Pszichológiai Társaság egy civil szerveződés, ami nem reprezentálja a szakmát. A társaságnak ezer fős tagsága van, miközben az országban 40 ezer pszichológus van, és még a Facebookon működő szakmai csoportnak is 6300 tagja van. A tagság tehát korántsem kötelező, aki nem tag, az ellen nem tudnak etikai eljárást kezdeményezni sem. A pszichiátriai társaságnak ötszáz tagja van.

Mint említettük, információink szerint koránt sincs a két szervezeten belül konszenzus a közleményből, a pszichiátereknél például míg az elnökség elfogadta a dolgot, addig a tágabb vezetőség nem is tudott róla. 

Azonban az pszichiátriai társaság Facebook-posztja alatt is nem csak sokan támogatták, hanem rengetegen kritizálták is szakmai alapon a közleményt. Olyannyira, hogy nagyjából 370 komment után az MPT lezárta a kommentelés lehetőségét. Pedig a hozzászólók többsége szakmabeli volt. Mutatjuk:

Mivel a poszt nyílt poszt, és a kommentek ott olvashatóak alatta (kivéve amelyeket törölték vagy az oldal kezelői, vagy a kommentelők maguk), válogattunk néhányat, de a neveket kisatíroztuk, mind a támogatóknál, mind a kritikusoknál.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valeri Anna
2022. január 25. 19:16
örökbefogadás? Efféle párokhoz? (...) A többség a normalitás mellett...jelzem nő =anya férfi= apa.... Miért akar egy himvessző nemiszerv, anya/női szerepben pózolni ? Örökbefogadható gyermek érdekében? ugyan már! Micsoda hazugság ..mint maga a devianciája is. Identitás problémáját, egy szerencsétlen kiszolgáltatott gyermeken csiszolgatná? Normális párok is maradnak gyermek nélkül, mert az felelősség ám! - Hol marad a gyermek joga? a választásra... akar-e ilyen párt vagy sem? - Mi a garanciája, hogy ez a pár nem csúszik szét, nem vitázik, nem drogozik a nevelőszülői pénzen, és nem csalja meg a másikat? És a gyermek ... -mi lesz a jogaival, melyik anya/anya v. apa/apa kapja meg válás után? és ha az óvodában megtetszene /megismerné/ a normál család anya-apa nagyszülők, Hogyan tudná elvárásait vágyait, kinek mondhatná el? HOL LENNÉNEK JOGAI? TOVÁBBÁ... ÓRIÁSI probléma... - Kinek lesz bátorsága, egy szétcsúszott azonos nemű pár örökbefogadott veszélyeztetett gyermekének ügyében panaszt emelni?? .-Melyik hatóság merné vállalni az ügyet, a gyermek kiemelésére? azonnal beindulna a hisztigépezet, ..hogy biztos az azonos nem miatti rasszista, náci, homofob, megnyilvánulás az okán akarják a gyermeket megmenteni. stb.. https://www.magyarkurir.hu/hirek/gyermek-arucikke-valik-ha-homoszexualis-parok-orokbe-fogadhatjak?
PPK
2022. január 24. 20:03
A pszichomókusok között több a pszichiátriai beteg, az alkoholista, a drogfüggő és az öngyilkos, mint más orvosok (és értelmiségiek között). És kevés közöttük a keresztény-konzervatív...
ambaracurjan
2022. január 24. 17:30
"az országban 40 ezer pszichológus van," Magyarországon, 9.5 m. lakosra 40.000 pszichológus? Ha ez igaz, a kovidtól már nem kell rettegnünk, annál inkább a 40.000 pszichológustól, ha mondjuk sztrájkolni kezd..
Fekete85
2022. január 24. 15:31
Mit számít a szakma a tisztesség a nermocsokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik