RETRO RÁDIÓ

Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője





A Főkefétől Floridáig… Újabb bizonyító erejű fotók és dokumentumok érkeztek a Metropol szerkesztőségébe a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elképesztő gazdagságáról. Kiderült, Mártha Imre nem csak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy óceánparti területen hamarosan egy reneszánsz (!) villa építésébe is belekezd. Mit rejteget még a Gyurcsány-fióka?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.18.
Mártha Imre

„Gazdag ember. Nagyon. (…) Én több Mártha Imrét szeretnék”bukott ki Gyurcsány Ferencből nemrég az igazság Mártha Imrével kapcsolatban. Nem is mondhatott mást, miután kiderült, hogy a közműholding vezérének vagyonát akár ő is megirigyelhetné.

2 milliárdos Prisztás-villa, egy balatoni kikötő és egy alsóőrsi 500 milliós villa, egy 60 milliós Bentley, és egy luxus kondomínium Amerika egyik leggazdagabb városában, Naplesben, Floridában.

Naples, az amerikai milliárdosok kedvenc üdülőövezete - itt vett luxuslakást a budapesti közművezér. De ez még csak a kezdet...

Sokan azt hitték, már ez is sok a jóból, de nincs még vége Mártha Imre nem egészen önkéntes „vagyonbevallásának”.

Óceánparti birtoka is van Floridában – ide fog építkezni

Az elmúlt héten a Metropol szerkesztőségébe eljuttatott újabb fotók és dokumentumok szerint a Naples városában vásárolt luxuslakás csak előfutára volt a többi, Floridában megvásárolt ingatlannak. Egyes információk szerint hosszabb távon a Magyarországról való távozását tervezi a cégvezér, ugyanis hamarosan építkezésbe kezd egy floridai, óceánparti ingatlanon.

Aminek sokmilliárdos értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy fantasztikus mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire.

Dicsekszik is vele: „ellenőrzöm a leveleimet!”

Ezúttal egy olyan fotó landolt a Metropol szerkesztőségében, amin Gyurcsány kedvenc tanítványa éppen besétál erre az óceánparti ingatlanra. Persze ezúttal sem marad el a Mártha Imre-féle magamutogatás, mert a képaláírásból kiderül, hogy a fővárosi köztisztaság, távfűtés, kertészet és temetkezés egyszemélyi főnöke igazi otthonának ezt a luxusingatlant tartja.

„Ellenőrzöm a leveleimet” – így dicsekedett közösségi oldalán floridai birtokával a Gyurcsány-fióka, persze a szokásos sznob stílusában angolul: „Let's check my mail.”

Egy mesterséges sziget sarkán van a birtok

A hétköznapi emberek számára elérhetetlen luxusingatlan, amint a Metropolhoz eljuttatott adásvételi szerződésből kiderül, egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található.

Saját kikötőből indulhat hajókázni a fővárosi közművezér - a csatornák egyenesen a Mexikói-öböl festői vidékére vezetnek

Ami megsokszorozza az értékét, mert így a szokásosnál is nagyobb saját jachtkikötő építhető a sarokingatlanra.

Csak a földterület önmagában milliárdos érték

A mesébe illő floridai ingatlan értékét a Metropol által megkérdezett szakértők így beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik. Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége.

A Google-maps alapján egyelőre ennyi látható Mártha Imre újabb „szerzeményéből”. Az ingatlan egyenes, cölöpökkel körbevett partja azt bizonyítja, hogy a milliárdosok kedvéért a mangrove-erdő kiirtásával létrehozott mesterséges szigeten sikerült megint bevásárolnia a fővárosi közművezérnek.

Innen fog kihajókázni az óceánig

Mártha Imre ingatlanát még értékesebbé teszi az is, hogy az van a legközelebb a csatorna bejáratához, ami kivezet egészen az óceánig.

Ten Thousand Islands – ez a Tízezer Sziget világa, csak milliárdosoknak

A Google-maps segítségével az is nyomon követhető, hogyan lehet majd Mártha jövőbeni kikötőjéből a mangrove-labirintuson át kihajózni a Mexikói-öböl gyönyörű vizére. Ez a Ten Thousands Island nemzeti park vidéke, a világ milliárdosainak egyik rejtekhelye.

Világhírű természetvédelmi terület, ezernyi csatornával és homokszigettel

Az erre hajózók útját gyakran egész delfincsapatok kísérik.

A jachtokat fürtökben kísérik a delfinek

A kérdés már csak az, hogy került ide a fővárosi közműcégek vezére, akinek már saját postaládája is van a milliárdosok birodalmában. Miközben Mártha Imre még soha nem szerepelt a leggazdagabb magyarok százas listáján…

De miből? Honnan van minderre pénze Karácsony Gergely kedvenc cégvezérének?

Miközben Mártha Imre dőzsöl, Budapest hanyatlik

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgnak egy csomó embert. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit, mint megrázó riportunkban beszámoltunk róla, Mártha Imréék még meg is aláztak…

 





Ezeket olvastad már?
Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

 Pezsgőlocsolás, belvárosi rallik: bemutatjuk a Magyar Péter mögött álló vállalkozót

Pezsgőlocsolás, belvárosi rallik: bemutatjuk a Magyar Péter mögött álló vállalkozót

Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás