Baranyi Krisztina berágott a ferencvárosi ellenzéki képviselőkre

2022. január 21. 11:10

Nem fogja támogatni a testületi tagok tiszteletdíjának emelését, belengette a polgármesteri vétót is.

2022. január 21. 11:10
null

Hivatalos Facebook-oldalán fakadt ki Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, mint írta,

Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját”.

Mint ismertette, közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni. A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer forint helyett 520 ezer járna.

Baranyi Krisztina bejegyzésében arról ír, hogy mindez Ferencváros Önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente. Szerinte „tény, hogy a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség”, és hozzátette, hogy „a rohamosan növekvő infláció is indokolhat emelést”, 

Ez azonban nem jelenthet ilyen gátlástalan lépést.

Ferencváros polgármestere azt írja: „jóval több, mint másfélszeresét vinnék haza annak, mint amennyit a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak elnökei”. Baranyi ezért leszögezte: nem támogatja a javaslatot, ha a testület pedig mégis megszavazza, akkor polgármesteri vétóval fog élni.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. január 22. 14:02
........hát???...írigylem a gusztusát annak aki férfiként néz erre a ...hm
kbs_real
2022. január 22. 13:38
Baranyi intő jel lehetett volna az ellenzék számára. Ti. előválasztás eredményeként lett outsider létére polgármester. Azóta sem bírnak vele. Marki-Zay győzelme nem volt előzmény nélküli.
Felvidéki MAGYAR
2022. január 22. 12:31
Imádom, amikor az IQ így kiül a pofájukra!
Zsolt75
2022. január 22. 11:38
Az miért van,hogy a fideszesek kevesebbet kapnak? Ők nem dolgoznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik