Ezek a hollywoodi színészek forgatnak most Budapesten

Egy netflixes sikersorozat teljes stábja és egy újabb hollywoodi szuperprodukció is Magyarországon készül – írja a Hiradó.hu.

Forrás: Hiradó.hu2022. 01. 25. 10:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött a nagysikerű Árnyék és Csont című Netflix sorozat második évadának forgatása Budapesten. A Leigh Bardugo regényeiből készült Shadow and Bone című sorozat a 19. századi Oroszország ihlette környezetben játszódik, természetfeletti erőkkel is rendelkező szereplői a sötétség ura ellen küzdenek.

A férfi főszereplőt alakító Ben Barnes napok óta posztol közösségi oldalán a fővárosból, sőt, Budapesten sétálgatva készítette el azt a videót is, melyben megköszöni, hogy már két millión követik az oldalon.

A nyolc részből álló első évadot szinte teljes egészében Magyarországon forgatták, a felvételek 2019 őszétől 2020 tavaszáig mintegy fél éven át tartottak. 

A budapesti stúdiókon, illetve a többnyire főváros környéki külső helyszíneken kívül a keszthelyi Festetics-kastélyban zajlottak forgatások, az épület és annak belső tere a filmbéli cár kis palotájaként jelenik meg, digitálisan négy hagymakupolás toronnyal is kiegészítve.

Mindeközben Etyeken is készül valami, erről már Varga Mihály pénzügyminiszter posztolt egy sejtelmes fotót. 

A képen Laurence Fishburne-nel, a Matrix sztárjával fog kezet, de a szemfülesek kiszúrhatták, hogy az Oscar-díjas Casey Affleck, Ben affleck öccse áll a kép jobboldalán. A két színész a Slingshot című sci-fit forgatja hazánkban, melyet Mikael Håfström rendez. 

A történet egy asztronauta drámáját mutatja be, aki a Szaturnusz holdjára, a Titánra tartó küldetés során próbál túlélni. A Variety információi szerint a film munkálatai december elején kezdődtek a Korda Stúdióban és Budapest környékén.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Mátrix (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.