II. Erzsébet nem fog segíteni Harrynek: a herceg ügye a legutolsó dolog, amibe bele akar keveredni

Forrás: AFP/Yui Mok -
londoni rendőrség Met Police védelem per Harry herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg azt tervezi, hogy beperli a brit kormányt, hogy visszaszerezze a védelmet, amit a királyi család szolgálatából való kilépésekor elveszített. Egy palotához közel álló forrás azonban azt mondta a The Sun brit lapnak, hogy a királynő biztosan nem fog segíteni Harrynek ebben az ügyben. A londoni rendőrség, a Met Police nem bérbevehető, nem kezelhető úgy, mint a gazdagok és híresek magánhadserege.

Az Egyesült Királyságban tett látogatása idejére éjjel-nappali rendőri védelmet kért családja számára, amelyet általában csak a királyi család tagjai és a kormánytisztviselők számára biztosítanak. A herceg ugyan felajánlotta, hogy kifizeti a Met Police szolgálatait, de az illetékesek úgy döntöttek, hogy a londoni rendrőség nem magánhadsereg. Ezért a herceg perrel fenyegette a brit kormányt.

II. Erzsébet nem fog segíteni Harrynek a védelem megszerzésében Forrás: AFP/Yui Mok

Úgy tűnik, a királynő nem fogja segíteni unokáját a védelemért folytatott harcában, annak ellenére, hogy ha Harry tényleg perel, akkor ez az első ilyen jellegű eljárás lesz az ország történetében. Egy királyi családhoz közel álló forrás azt mondta, ez őfelsége kormányának az ügye, a védelem nem a királynő ajándéka, ezért ő biztosan nem fog közbenjárni Harry ügyében.

"Őszintén szólva, a királynő egészségi problémái és a per előtt álló András herceg miatt az unokája és a kormány közötti csata a legutolsó dolog, amibe bele akar keveredni" - mondta az informátor.

Harry elvesztette a kiváltságait, így a védelemre való jogát is, amikor úgy döntött, hogy feleségével, Meghan Markle-lel kilépnek a királyi család szolgálatából, és Kaliforniába költöznek.

Módosított a végrendeletén II. Erzsébet királynő: erre számíthat Meghan és Harry



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.