Van-e értelme hazugokkal vitázni?

Vasárnap miniszterelnöki vitára hívta ki Orbán Viktort a baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter. Hollik István már reagált, egyébként pedig kérdés, hogy van-e értelme hazugokkal vitázni.

Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM2022. 01. 17. 16:27
20211008 Budapest Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost Fotó: Máté Krisztián

Vasárnap miniszterelnöki vitára hívta ki Orbán Viktort a baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter. Hollik István már reagált, egyébként pedig kérdés, hogy van-e értelme hazugokkal vitázni.

Vitára hívom Orbán Viktort 

– jelentette be Márki-Zay Péter vasárnap este a Facebook-oldalán. 

Álljunk ki az emberek elé, mutassuk meg, milyen országot képzelünk el! 

– írta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Hollik István már reagált, egyébként pedig kérdés, hogy van-e értelme hazugokkal vitázni.  A baloldal jelöltje arról híres, hogy kijelent valamit, majd amikor kérdőre vonják, akkor azonnal az ellenkezőjét mondja. De olyan is előfordult, hogy egyszerűen letagadta saját mondatait.

Márki-Zay ezzel a legismertebb baloldali hagyományokat vitte tovább: a 2006-os miniszterelnöki vitát Gyurcsány Ferenc szenvedélyesen végighazudta. 

Az akkoriban újrázásért küzdő MSZP-s kormányfő arról beszélt, hogy „senki nem akar gyógyszerfelírási díjat bevezetni” – válaszolta Orbán Viktor felvetésére a baloldal vezetője. Kiderült, hogy az igazság pont ennek az ellenkezője, csupán a név változott meg: vizitdíj.

A kampányban és a vitán elhangzott, hogy a baloldali kormány csökkentené az áfát. A választások után nem sokkal a duplájára emelkedett ez az adónem.

Gyurcsányék azt ígérték, hogy csökkenni fognak a rezsiárak. Ehelyett drágult a villany, a gáz, a fűtés és a víz is. Később az MSZP-s miniszterelnök a saját pártja előtt Balatonőszödön elmondta: „hazudtunk reggel, éjjel meg este”.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.