Tűz a Szent Imre kórházban: "Csak a kétségbeesett kiabálás szűrődött át"

tűz tragédia Szent Imre Kórház dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap reggel tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban. Egy fiatal nő életét már nem tudták megmenteni. Feltehetően egy dohányzó beteg okozta a tüzet.

A kórház legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok a földszinti detoxikálóból indulhattak, valószínűleg egy dohányzó beteg miatt. A elhunyt nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már csak a holttestét találták meg a tűzoltók.

Az épületből 56 beteget mentettek ki. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre: 18 járművel több mint 70 tűzoltó érkezett, továbbá 7 mentőegység, hogy ellássák és szükség esetén átszállítsák a betegeket - írja a Bors.

Tűz a Szent Imre kórházban Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

Először az udvarra terelték a betegeket, akik leginkább pizsamában és papucsban voltak, így a többi osztályról plédeket dobáltak nekik, hogy ne fázzanak meg. Győrfi Pál elmondta, a halálos áldozaton kívül még két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával szállítottak át egy másik kórház toxikológiai osztályára.

Kásler Miklós, az EMMI minisztere is a helyszínre sietett az eset kapcsán, hogy tájékoztatást kapjon a történtekről. A kórház igazgatóját biztosította arról, hogy minden szükséges segítséget megkap.

Ilyen élményben még nem volt részem! Mindenki pánikolt, füst árasztott el mindent, alig láttunk, csak a kétségbeesett kiabálás szűrődött át, de tettük a dolgunkat, hiszen mentenünk kellett az embereket"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.