Alvajárás közben erőszakolt meg egy nőt, kilenc évre ítélték

Forrás: Shutterstock -
szexszomnia alvajárás ritka betegség szexuális zaklatás alvajárás közben erőszakot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szokatlan betegségre hivatkozva próbálta elkerülni a börtönt egy férfi, akit azzal vádoltak, hogy megerőszakolt egy nőt.

A 33 éves Mark Hart áldozata három évvel ezelőtt arra riadt fel éjszaka, hogy a férfi rámászott és szexuálisan zaklatta. Miután sikerült lelöknie magáról támadóját, segítségért futott, Hart pedig meglepettséget színlelt és azt állította, nem tudta, hogyan került a nő lakására.

A brit férfit letartóztatta a rendőrség, aki azzal próbált védekezni a bírósági tárgyalás során, hogy alvajáró, és nincsenek emlékei az ominózus estéről. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy Hart gyermekkora óta alvajáró, és valóban létezik egy úgynevezett szexszomnia nevű betegség.

A szexszomnia egy létező betegség (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Hart védőügyvédje a betegségre hivatkozva kérte a férfi felmentését, mivel amit alvás közben csinálunk, azért nem lehet minket felelősségre vonni. A bíróság azonban mégis elítélte a férfit, ugyanis többen is tanúsították, hogy szó sem volt alvajárásról, sőt Hart még alkoholt is fogyasztott a támadás előtt. Kilenc év börtönbüntetést kapott, és felkerült a szexuális bűnözők listájára is – írta meg az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.