Itt vannak a megdöbbentő tények az Északi Áramlat elleni amerikai terrortámadásról

Északi áramlat gázszivárgás, gáz,   Sweden reports 4th leak on Nord Stream pipelines leak,Nord Stream,Pipelines,Russia-Ukraine war,Sweden Horizontal
AT SEA, SWEDEN - SEPTEMBER 29: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - "SWEDISH COAST GUARD / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A gas leak causes bubbles on the surface of the water at Sea in Sweden on September 29, 2022. A fourth leak was reported Thursday in the Nord Stream gas pipelines off the coast of Sweden, authorities said. "There are two emissions in the Swedish economic zone, a larger one at Nord Stream 1 and a smaller one at Nord Stream 2," the Swedish Coast Guard said in a press statement. Swedish Coast Guard / Handout / Anadolu Agency (Photo by Swedish Coast Guard / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origo megírta, Joe Biden adta ki az utasítást az Északi Áramlat 2 felrobbantására - erről írt tényfeltáró cikkében Seymour Hersch Pulitzer-díjas amerikai újságíró. A legmegdöbbentőbb a cikkben, hogy Hersch forrásai szerint a döntés már a háború kitörése előtt megszületett, semmi köze nem volt az oroszok Kijev elleni támadásához. A cél az volt, hogy megakadályozzák, hogy Európa az oroszoktól gázt tudjon vásárolni, ehelyett rá legyen szorulva a jóval drágább amerikai cseppfolyósított gázra. 
Vágólapra másolva!

Seymour Hersh, többszörösen díjazott amerikai oknyomozó újságíró friss cikkében részletesen leírja, hogy az Egyesült Államok kormánya a CIA-vel együttműködve hogyan tervezte meg a vezeték felrobbantását, hogyan robbantották fel azt az amerikai különleges alakulatok és hogyan próbálták meg kezelni a robbantás utóhatását.

Az újságíró forrásai szerint a parancsot maga Joe Biden adta ki.

– fejtette ki Seymour Hersh.

Már a háború előtt eldöntötték, hogy fel akarják robbantani

Az Északi Áramlat vezetékeket Biden úgy tekintette, mint Putyin egy lehetséges módszerét arra, hogy a földgázt politikai és területi ambíciói érdekében fegyverként használja fel. Mint írta, a Fehér Ház direkt megkerülte a tervezésben a kongresszust és a szenátust: A búvárok a haditengerészethez tartoztak, nem pedig az amerikai Különleges Műveleti Parancsnoksághoz, amelynek titkos műveleteiről jelentést kell tenni a Kongresszusnak, és előzetesen tájékoztatni kell a szenátus és a képviselőház vezetését – az úgynevezett Nyolcak csoportját.

Seymour Hersh, többszörösen díjazott amerikai oknyomozó újságíró szerint az Egyesült Államok állhat az akció mögött Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Swedish Coast Guard / Handout

A CIA már 2022 elején jelentette Bidennek, hogy megtalálták a megfelelő módszert az Északi Áramlat felrobbantására.

Hersch szerint Biden 2022. február 7-én tájékoztatta Olaf Scholz német kancellárt, aki némi hezitálás után elfogadta a tervet.

– írta Hersch.

Az akcióban a norvégok is közreműködtek. Egyrészt erősen oroszellenesek, másrészt üzletileg nekik is jól jön, ha Európa tőlük vásárol földgázt az oroszok helyett. Amerika egyedül úgy sem képes ellátni a teljes EU-t.

Így robbanthatták fel a vezetékeket

Az újságíró kifejtette, hogy „az elmúlt 21 évben minden júniusban az amerikai hatodik flotta, amelynek zászlóshajója a Rómától délre fekvő olaszországi Gaetában állomásozik, nagyszabású NATO-gyakorlatot szervez a Balti-tengeren, amelyen több szövetséges hajó vesz részt a térségben. A mostani, júniusban megrendezésre kerülő gyakorlat a Baltic Operations 22, azaz BALTOPS 22 elnevezést kapta. A norvégok azt javasolták, hogy ez lenne az ideális fedezék az aknák elhelyezésére." Az amerikaiak erre kitalálták, hogy a C4-tölteteken lenne egy 48 órás időzítő, az első robbanás előtt pedig már az összes amerikai és norvég rég elment volna. Kicsit később az újságíró szerint Washington visszakozott, mint írta:

Végül azt találták ki az újságíró szerint, hogy a robbanótölteteket szonárokkal robbantanák fel. Mint ahogy azt Hersh írta, végül „2022. szeptember 26-án a norvég haditengerészet P8-as felderítő repülőgépe látszólag rutinrepülést végzett, és ledobott egy szonárbóját. A jel a víz alatt terjedt, először az Északi Áramlat 2, majd az Északi Áramlat 1 felé. Néhány órával később a nagy erejű C4-es robbanószerkezetek működésbe léptek, és a négy csővezetékből három üzemképtelenné vált. Néhány percen belül a lezárt csővezetékekben maradt metángáz tócsái a víz felszínén terjedtek, és a világ megtudta, hogy valami visszafordíthatatlan történt."

Így próbálta Biden kezelni a robbanás utóhatását

Az újságíró megemlítette, hogy a robbantás után az egész eseményt próbálta az amerikai média úgy kezelni, mint egy „megoldatlan rejtélyt". „Oroszországot többször említették valószínűsíthető bűnösként, amit a Fehér Házból kiszivárgott előre kitervelt információk ösztönöztek, de anélkül, hogy valaha is egyértelmű indítékot találtak volna egy ilyen önszabotázsra, az egyszerű megtorláson túl. Néhány hónappal később, amikor kiderült, hogy

Oroszország azonnali vizsgálatot követelt

A Kremlt rendkívüli módon aggasztja az Északi Áramlat csővezetékeken észlelt károsodás és nyomáscsökkenés, ezért a példátlan helyzet sürgős kivizsgálását sürgeti - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtószóvivő közvetlenül a robbanás után.

Nyilvánvaló volt, hogy az oroszoknak nem érdekük saját gázvezetékük felrobbantása - ha nem akarnának gázt szállítani, akkor egyszerűen leállítják.

A svédek novemberben jelentették be hivatalosan, hogy szabotázs, vagyis terrortámadás történt.

- írta közleményében az üggyel megbízott Mats Ljungqvist. Hozzátette: az összetett és átfogó nyomozás végén fog kiderülni, hogy meg tudnak-e nevezni gyanúsítottat az ügyben.

Eddig nem tették: Hersch cikkéből tudjuk, az amerikaiak voltak a felelősök.