RETRO RÁDIÓ

Ukrán háború: érzik a vagonban tárolt holttestek szagát a magyar határ közelében – videó





„A fronton az jelenti a boldogságot, ha túléltél egy napot. Hogy életben maradtál” – mondja a katona testvérét temető Bobik Viktória, aki maga is katona –, a temetés után már ment is vissza harcolni a frontra. Rengeteg a halott Ukrajnában, de a pontos számukat titkolják. A hírek szerint például a magyar határhoz közel, vasúti vagonokban is tárolják őket – Bátyú községben a helyiek érzik is az oszló holttestek szagát…



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.02.06.
Ukrajnai háború kárpátalja Halottak

Kárpátalján a helyiek úgy tudják, hogy százával, vasúti kocsikban tárolják az orosz–ukrán háborúban elesett katonák holttestét, a magyar határtól alig néhány száz méterre. Az ott élőket nagyon megviseli az oszló testek szaga…

Vagonokban tárolják a halottakat… Fotó: Al Jazeera

Az ukrajnai háborúban naponta több száz katona hal meg, de a helyi hatóságok nem tudják – vagy nem akarják? – a holttesteket elszállítani – derül ki megrázó videónkból.

Szürte községben, alig 9 kilométerre a magyar határtól lakik a magyar Bobik Viktória családja. A fiatal nő maga is katona. Testvére a fronton halt meg, de családja csak 3 hónappal halála után tudta eltemetni. „A 3 hónap jónak számít a háborúban. Van, akit 11 hónapja keresnek, de nem találnak. Nem tudjuk elvinni a holttesteket” – mondta Viktória, aki csupán egynapos eltávozást kapott testvére temetésére –, utána bajtársaival együtt mennie kellett vissza harcolni a frontra.
Az ukrán hadsereg kifogy a frontra küldhető férfiakból, ezért erőszakkal is besorozzák a férfiakat… Ukrajnában egyre többen halnak meg, de a pontos számokat titkolják az ukrán hatóságok.

Állítólag annyi a halott, hogy vasúti vagonokban tárolják őket. Az arab Al Jazeera felvételeket közölt egy ilyen vagonról, melyben állítólag nem ukránokat, hanem orosz katonákat őriznek.

Érezni a környéken a holttestek szagát… Fotó: Al Jazeera

A magyar határhoz közeli Bátyú községben is tudnak ilyen vagonokról az ott élők. A TV2 Tények riportja szerint a helyiek gyakran érzik az oszló tetemek orrfacsaró bűzét a levegőben.
Mint a Metropol korábbi cikkéből kiderül, az elhunytak temetését politikai ügyként kezeli Zelenszkij elnök és propagandacsapata. Az információkat titkolják, és a temetések számát is korlátozzák – hogy ne roppantsák meg az ukránok harci morálját.
A magyar határ közelében álló vagonok borzalmas látványt és lelki terhet jelentenek az ott élőknek. Egy ilyen vagonban körülbelül 500 holttest tárolható. Eddig egyedül az Al Jazeera tévének engedték meg az ukránok, hogy bemutathassanak egy ilyen vagont, és csak akkor, amikor orosz katonák holttestét szállította.
Állítólag naponta 4-5 holttestet emelnek ki egy vagonból, nem a halálesetek sorrendjében, hanem mérlegelve a temetések politikai „kényességét”: számításba véve az elhunyt korát és nemzetiségét.
A hivatalos adatok szerint eddig 12 kárpátaljai magyar katona halt meg Ukrajnában –, de a helybéliek szerint a valós adat már több száz…
Itt nézheti meg videónkat egy megrázó magyar katonatemetésről:

Itt pedig azt a videónkat láthatja, amely összefoglalja, hogyan sorozzák be kényszerrel az embereket az ukrán hadseregbe:

 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás