Példátlan tiltást kapott a világ legnagyobb pornóoldala

szex, tükör, fiatal pár
Vágólapra másolva!
Végleg eltávolították a Pornhub hivatalos fiókját az Instagramról, mert az többszörösen megsértette az irányelveket - közölte a Motherboarddal az Instagram anyavállalatának, a Facebook-ot is irányító Meta szóvivője. A felfüggesztés előtt a felnőtt tartalmakat hirdető fióknak 13,1 millió követője, és több mint 6 ezer bejegyzése volt.
Vágólapra másolva!

A The Verge cikke szerint a Meta szóvivői azt állítják, hogy az elmúlt évtizedben a Pornhub többször megsértette a meztelenségre, a felnőtt tartalmakra és a szexuális felkérésre vonatkozó szolgáltatási feltételeket. Elmondásuk szerint a fiók nemrég arra ösztönözte az Instagram-felhasználókat, hogy hagyják el a közösségi médiaplatformot, és látogassanak el egy pornóoldalra. Hozzátették, hogy a Pornhub emellett számos egyéb tevékenységével sértette meg a közösségi oldal szabályait, ám azt nem részletezték, hogy mik voltak ezek.

Válaszul a pornóvállalat nyílt levélben igazságtalannak nevezte az eljárást, és felszólította a Metát, hogy adjon részletes, világos magyarázatot a felfüggesztésre.

A képen a Pornhub logója Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

Nem ez az első eset, hogy egy nagyvállalat megszakítja a kapcsolatot az említett pornócéggel. Egyes források azt állítják, hogy az oldalon illegális tartalmak is elérhetőek, aminek hatására a Mastercard és a Visa megszüntette a TrafficJunky fizetési jogosultságait, ami a Pornhub anyavállalatának, a MindGeeknek a hirdetési részlege. Noha a Pornhub továbbra is elérhető a Twitteren (3,4 követő) és a YouTube-on (882 ezer), mégis 13,1 millió Instagram követőjétől kell elbúcsúznia a felfüggesztésnek köszönhetően.

A címlapi / social media kép illusztráció.