Ez okozta a százak életét követelő indiai vonatkatasztrófát - fotók

Balaszor, 2023. június 3.
Mentők a helyszínen 2023. június 3-án, miután az előző este kisiklott egy személyszállító vonat, egy szemből érkező másik pedig ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orissza állam Balaszor körzetében. Több mint 280 ember életét ve
Balaszor, 2023. június 3. Mentők a helyszínen 2023. június 3-án, miután az előző este kisiklott egy személyszállító vonat, egy szemből érkező másik pedig ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orissza állam Balaszor körzetében. Több mint 280 ember életét vesztette, több mint 850 peddig megsérült. MTI/AP/Arabinda Mahapatra
Vágólapra másolva!
Az elektronikus jelzőrendszer meghibásodása vezethetett az indiai tömegbalesethez. A balesetet az okozta, hogy egy vonat tévesen váltott vágányt és a vizsgálat még nem zárta ki, hogy emberi mulasztás történt volna.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla vonattragédia történt Indiában. A jelenlegi adatok szerint a halálos áldozatok száma elérte a 288-at és várhatóan a szám tovább fog emelkedni, ahogy folynak a mentési munkálatok.

A halálos áldozatok száma elérte a 288-at. Forrás: MTI/EPA/Pijal Adhikari

Kisiklott, majd egy szemből érkező másik vonattal ütközött egy személyvonat India Odisa államában helyi idő szerint péntek este - írta meg a Blikk.

Az utóbbi 30 év legsúlyosabb vonatkatasztrófájában 3 vonat szaladt egymásba.

A Times of India az előzetes vizsgálati jelentésre hivatkozva azt írta, hogy emberi hiba okozhatta a vonatkatasztrófát, ezt később az indiai vasútügyi miniszter is megerősítette.

A Coromandel Express zöld utat kapott a Kalkutta és Csennai közötti fővonalon, és egy olyan vágányra terelték, ahol egy tehervonat közlekedett.

Az utóbbi 30 év legsúlyosabb vonatkatasztrófájában 3 vonat szaladt egymásba. Forrás: MTI/AP/Arabinda Mahapatra

A személyvonat 130 kilométeres óránkénti sebességgel ütközött össze a tehervonattal.

Három kocsi ezután a szomszédos vágányra zuhant, és egy arra közlekedő gyorsvonat hátuljának ütközött. Ez az ütközés okozta a legnagyobb károkat.

A halálos áldozatok száma várhatóan tovább emelkedik, és elérheti a 380-at is. Forrás: MTI/AP/Rafik Makbúl

A vizsgálat egyelőre nem zárta ki, hogy emberi mulasztás történt volna. A vizsgálatok továbbra is folynak a lehetséges felelősök felkutatásásra.

A jelenlegi adatok szerint 288 ember meghalt és 900-an sérültek meg a tragédiában.

A halálos áldozatok száma várhatóan tovább emelkedik, és elérheti a 380-at is.