Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

A curacaói Harvey Hinds nagyon megjárta a Spanyolország–Kazahsztán mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 6:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó néhány „különleges”, sajnos sajnálatos esemény is történt már a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Ilyen volt múlt szerdán műúszásban, amikor  az egyéni szabadprogram döntőjében az amerikai Anita Alvarez elájult a vízben, s edzője mentette ki a medencéből egy vízimentővel.

Vasárnap a női vízilabdatornán a negyeddöntőbe jutásért lejátszott Spanyolország–Kazahsztán mérkőzésen történt baleset, az utolsó percekben a curacaói Harvey Hinds játékvezető a medenceparton megcsúszott és elesett. Sajnos komolyabb lábsérülést szenvedett, hordágyon vitték el. A Waterpolo.hu beszámolója szerint nem kizárt, hogy a tűző nap, a nagy meleg okozhatta, hogy a játékvezeteő megszédült és lesett a bírói pulpitusról. A mérkőzés néhány percre félbeszakadt, a hátra levő időre pedig egy német kollégája ugrott be a szörnyen peches Hinds helyére. A vízben nem volt izgalom, a spanyolok 14-1-re nyertek, és készülhetnek a címvédő, olimpiai bajnok amerikai válogatott elleni negyeddöntőre. Ez egyébként az olimpiai döntő visszavágója lesz. Tokióban az amerikaiak az aranyért 14-5-re verték a spanyolokat, akik a négy között a magyar válogatottat győzték le 8-6-ra. Együttesünk bronzérmes lett az ötkarikás játékokon.

Bíró Attila szövetségi kapitány csapata vasárnap 23-6-ra győzte le Argentína együttesét, ezzel jutott a legjobb nyolc közé. A folytatás értelemszerűen nehezebbnek ígérkezik, kedden 21 órától az Ausztrália elleni negyeddöntő következik a mieinknek.

Borítókép: Harvey Hinds játékvezető, miután sérülést szenvedett a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, a negyeddöntőbe jutásért játszott Kazahsztán–Spanyolország mérkőzésen (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.