Közélet

Putyin visszavágott a G7 vezetőinek a félpucér poénkodás miatt: „Kevesebb alkohol, több sport!”

Az orosz elnök nem tűrte szótlanul, hogy félmeztelen fotóin viccelődtek a világ vezető politikusai.

Visszaszólt a G7-es csúcstalálkozón részt vevő politikusoknak Vlagyimir Putyin orosz elnök. Mint ismert: a napokban lezajlott találkozón szóba kerültek az orosz elnök régebbi, félmeztelen fotói. Ekkor Justin Trudeau kanadai kormányfő gúnyosan megjegyezte, hogy lehet, ők is szerveznek egy félpucér lovaglást a találkozó alatt. 

TOPSHOT - Russian President Vladimir Putin fishes in the remote Tuva region in southern Siberia. The picture taken between August 1 and 3, 2017. (Photo by Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP)
Fotó: ALEXEY NIKOLSKY / AFP

Putyin most a BBC értesülései szerint egy sajtótájékoztatón reagált. Nem cifrázta túl a riposztot, mindössze annyit mondott a kijelentésre, hogy a G7 vezetőinek sokkal kevesebb alkoholt kellene inniuk, és jóval többet kellene sportolniuk. 

Nem tudom, hogy felülről vagy alulról lennének-e félpucérak, de mindenképp gusztustalan látványt nyújtanának. Kevesebb alkohol, több sport kellene

– reagált Putyin Türkmenisztánba érkezése után. 

Russian Prime Minister Vladimir Putin rides a horse during his vacation outside the town of Kyzyl in Southern Siberia on August 3, 2009.    AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININ (Photo by Alexsey Druginyn / RIA NOVOSTI / AFP)
Fotó: Alexsey Druginyn / RIA NOVOSTI / AFP

Hírszerzés: Putyin nem áll le, még mindig el akarja foglalni Ukrajna nagy részét

Az amerikai vezetés szerint még nagyon sokáig eltarthat a háború, mert Oroszország csak nagyon lassan foglal el új területeket.

Az orosz elnök Boris Johnson brit kormányfő kijelentésére is visszaszólt, amely szerint sosem támadta volna meg Ukrajnát, ha nő lenne. Putyin szerint ez is hamis állítás, hiszen például épp Johnson egyik elődje, Margaret Thatcher brit miniszterelnök is háborúzott Argentínával.  

 

háború fotók Putyin G7
Kapcsolódó cikkek