Megtartják a milliárdos kampánypénz maradványát Márki-Zayék + videó

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje szerint Kész Zoltán üzleti kérdésként tekintett a kormányváltásra, s lehet, hogy valami pozíciót szeretett volna kapni.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 05. 23. 17:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MediaworksHírcentrumának kampányban rögzített felvételén jól hallható, hogy nyilvános politikai eseményeken, központi kampányra hivatkozva, gyűjtöttek adományokat az aktivisták. Hárommilliárd forint, nagyjából ennyiből kampányolt a baloldal – Márki-Zay Péter most ezt mondta a MediaworksHírcentrumának.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje arról is beszélt, hogy adományokból közel kétmilliárd forint jöhetett össze, ezen belül mikroadományokból négyszázmillió forint. A politikus leszögezte: ugyan nem tudják még, hogy pontosan mekkora összeg maradt meg, de a summát nem áll módjukban visszafizetni az adományozóknak, de a pártoknak sem juttatnak belőle. Ugyanakkor Márki-Zay pártot sem ebből fog alakítani.

Kész Zoltán, Márki-Zay bizalmi embere a napokban azzal állt a nyilvánosság elé, hogy szeretné, ha Márki-Zay elszámolna a kampánypénzekkel. A volt miniszterelnök-jelölt szerint Kész Zoltán üzleti kérdésként tekintett a kormányváltásra, és azt is el tudja képzelni, hogy valami pozíciót szeretett volna kapni.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.