idezojelek

Így gyalázd a Balatonunkat!

Most ugyan az RTL Klub pangásról hazudozik, de előtte a Telex még a zsúfoltsággal hergelt.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

„Messze nincs telt ház a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus” – süvölti az RTL Klub. A magyarellenes kanális „tudósítása” szerint „rengeteg szabad szállás közül lehet választani a Balatonnál: az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon találunk szobát akár már holnaptól is, tulajdonképpen bárhol”. Magyarra lefordítva: rémes, amiért még van szabad hely – ez is azt mutatja, milyen pocsék hely a Balaton meg Magyarország. Gondolom, ha telt ház lenne, akkor meg azzal hergelnének, hogy egy árva szoba sincs, mert Orbán nem épített eleget, vagy ha mégis, akkor nyilván az összesben ő meg Mészáros Lőrinc terpeszkedik. Az RTL azt is tudni véli, hogy „vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor”. Hogy két, tíz vagy kétszáz ilyen hotel van, azt nem kötik az orrunkra, csak ennyit: „vannak”. Amit valójában mondani szeretne (csak így, ebben a formában nem mer) ez a luxemburgi–német hátterű ellenséges ügynöktévé: döglődik a Balaton, pangás van, a magyarok inkább külföldre menekülnek az élhetetlen, nyaralásra (is) alkalmatlan Magyarországról.

Mindeközben mi, bőgatyás, mucsai magyarok mit látunk, tapasztalunk, hallunk ismerősöktől? Hogy a Balaton tele van, a strandokon alig akad szabad hely, az éttermek tömve, mindenki remekül érzi magát. A statisztikai hivatal ábrái pedig azt mutatják: hasít a turizmus, 2010 óta (a két, covidos évet leszámítva) másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma szép hazánkban. A szállodák szobakihasználtsága 2005-ben még 45 százalék alatt volt, 2018-ban viszont már 60 százalék felett. Hazudozhat bármit az RTL meg a többi: az emberek látják, tapasztalják a fejlődést, s össze tudják vetni azzal, mi volt 2010 előtt. Ezért is szavaztak április 3-án úgy, ahogy.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amúgy ez egy embertípus: a mocskolódó, önmagával mindent összekenő fajta. Nem lehet velük együtt élni, elviselhetetlenek. Ők azok, akik balliberális regnáláskor megmagyarázzák, miért helyénvaló szemeket kilövetni, eladósítani az országot, devizacsapdába kergetni az embereket, gaztengert növeszteni a közparkokban, biciklisávokkal megbénítani a közlekedést. És ugyanezek azok, akik nemzeti kormányzás idején nulla-huszonnégyben azt visítják: Magyarországon minden pocsék, a magyarok buták, krokodilagyúak, hiszen lám, negyedszerre is kétharmaddal nyerhetett a Fidesz. Bezzeg Nyugaton (sőt Romániában is) minden jobb, civilizáltabb, demokratikusabb, ott tudnak késsel-villával étkezni, ott működnek a fékek-ellensúlyok, sajtószabadság és „Free SZFE” van. És amúgy is: csak azért sikerült szoros meccsen, véletlenül megvernünk az angolokat 4-0-ra, mert a Nemzetek Ligája senkit sem érdekel, és Kane-ék a C csapatukkal álltak ki ellenünk. Túl jól ismerjük ezeket. Azt állítják, diktatúra van és megszűnt a sajtószabadság – ehhez képest minden csapból az ő hülyeségeik folynak. Ilyenkor nyáron legkedvesebb időtöltésük a Balaton gyalázása. Azért a Balatont ekézik, mert halálosan idegesíti őket több millió magyar (és külföldi turista) boldogsága. Megeszi őket a fene, amiért rajtuk kívül mindenki jól érzi magát, lazít – szemben velük, akik mindennap olyan fejbekólintottan ébrednek, mint április 4-én. Ráadásul a magukat jól érzőknek még családjuk, barátaik, életük is van, nem csak a tengeri hörcsögük.

A Balaton-gyalázások tárháza kimeríthetetlen. Most ugyan az RTL pangásról hazudozik, de előtte a Telex még a zsúfoltsággal hergelt: túl nagy a tömeg a fesztiválokon, elfoglalják a szabadstrandokat. Apropó: szabadstrand. Örök sláger, hogy nincs szabadstrand, mert Orbánék mindet ellopták, einstandolták. Hiába tesszük eléjük türelmesen a térképeket, és mutatjuk: „Nézd, több a szabadstrand, mint 2010-ben!”, egyik fülükön be, másikon ki. Megesett, hogy Kunhalmi Ágnes a fonyódi szabadstrandon követelt szabadstrandokat.

És csak hergelnek tovább. Sekély a Balaton. Algás a Balaton. Drága a Balaton. Kétezer forint egy sima lángos. (Valójában a legtöbb helyen ezer forint alatt van, sebaj.) Tönkremennek a vendéglátósok. Belepisilnek a Balatonba. Drága a strandbelépő. Zavaró a nád. Meleg a víz. És így tovább. Friss kedvencem a 444-ről: Balatonszemesen túl sok a kagyló. Már nem is dühítő, inkább szánalmas, ahogy kínlódnak. Torz lelkű, szerencsétlen figurák, Isten legyen hozzájuk irgalmas.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.