idezojelek

Így gyalázd a Balatonunkat!

Most ugyan az RTL Klub pangásról hazudozik, de előtte a Telex még a zsúfoltsággal hergelt.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

„Messze nincs telt ház a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus” – süvölti az RTL Klub. A magyarellenes kanális „tudósítása” szerint „rengeteg szabad szállás közül lehet választani a Balatonnál: az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon találunk szobát akár már holnaptól is, tulajdonképpen bárhol”. Magyarra lefordítva: rémes, amiért még van szabad hely – ez is azt mutatja, milyen pocsék hely a Balaton meg Magyarország. Gondolom, ha telt ház lenne, akkor meg azzal hergelnének, hogy egy árva szoba sincs, mert Orbán nem épített eleget, vagy ha mégis, akkor nyilván az összesben ő meg Mészáros Lőrinc terpeszkedik. Az RTL azt is tudni véli, hogy „vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor”. Hogy két, tíz vagy kétszáz ilyen hotel van, azt nem kötik az orrunkra, csak ennyit: „vannak”. Amit valójában mondani szeretne (csak így, ebben a formában nem mer) ez a luxemburgi–német hátterű ellenséges ügynöktévé: döglődik a Balaton, pangás van, a magyarok inkább külföldre menekülnek az élhetetlen, nyaralásra (is) alkalmatlan Magyarországról.

Mindeközben mi, bőgatyás, mucsai magyarok mit látunk, tapasztalunk, hallunk ismerősöktől? Hogy a Balaton tele van, a strandokon alig akad szabad hely, az éttermek tömve, mindenki remekül érzi magát. A statisztikai hivatal ábrái pedig azt mutatják: hasít a turizmus, 2010 óta (a két, covidos évet leszámítva) másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma szép hazánkban. A szállodák szobakihasználtsága 2005-ben még 45 százalék alatt volt, 2018-ban viszont már 60 százalék felett. Hazudozhat bármit az RTL meg a többi: az emberek látják, tapasztalják a fejlődést, s össze tudják vetni azzal, mi volt 2010 előtt. Ezért is szavaztak április 3-án úgy, ahogy.

Amúgy ez egy embertípus: a mocskolódó, önmagával mindent összekenő fajta. Nem lehet velük együtt élni, elviselhetetlenek. Ők azok, akik balliberális regnáláskor megmagyarázzák, miért helyénvaló szemeket kilövetni, eladósítani az országot, devizacsapdába kergetni az embereket, gaztengert növeszteni a közparkokban, biciklisávokkal megbénítani a közlekedést. És ugyanezek azok, akik nemzeti kormányzás idején nulla-huszonnégyben azt visítják: Magyarországon minden pocsék, a magyarok buták, krokodilagyúak, hiszen lám, negyedszerre is kétharmaddal nyerhetett a Fidesz. Bezzeg Nyugaton (sőt Romániában is) minden jobb, civilizáltabb, demokratikusabb, ott tudnak késsel-villával étkezni, ott működnek a fékek-ellensúlyok, sajtószabadság és „Free SZFE” van. És amúgy is: csak azért sikerült szoros meccsen, véletlenül megvernünk az angolokat 4-0-ra, mert a Nemzetek Ligája senkit sem érdekel, és Kane-ék a C csapatukkal álltak ki ellenünk. Túl jól ismerjük ezeket. Azt állítják, diktatúra van és megszűnt a sajtószabadság – ehhez képest minden csapból az ő hülyeségeik folynak. Ilyenkor nyáron legkedvesebb időtöltésük a Balaton gyalázása. Azért a Balatont ekézik, mert halálosan idegesíti őket több millió magyar (és külföldi turista) boldogsága. Megeszi őket a fene, amiért rajtuk kívül mindenki jól érzi magát, lazít – szemben velük, akik mindennap olyan fejbekólintottan ébrednek, mint április 4-én. Ráadásul a magukat jól érzőknek még családjuk, barátaik, életük is van, nem csak a tengeri hörcsögük.

A Balaton-gyalázások tárháza kimeríthetetlen. Most ugyan az RTL pangásról hazudozik, de előtte a Telex még a zsúfoltsággal hergelt: túl nagy a tömeg a fesztiválokon, elfoglalják a szabadstrandokat. Apropó: szabadstrand. Örök sláger, hogy nincs szabadstrand, mert Orbánék mindet ellopták, einstandolták. Hiába tesszük eléjük türelmesen a térképeket, és mutatjuk: „Nézd, több a szabadstrand, mint 2010-ben!”, egyik fülükön be, másikon ki. Megesett, hogy Kunhalmi Ágnes a fonyódi szabadstrandon követelt szabadstrandokat.

És csak hergelnek tovább. Sekély a Balaton. Algás a Balaton. Drága a Balaton. Kétezer forint egy sima lángos. (Valójában a legtöbb helyen ezer forint alatt van, sebaj.) Tönkremennek a vendéglátósok. Belepisilnek a Balatonba. Drága a strandbelépő. Zavaró a nád. Meleg a víz. És így tovább. Friss kedvencem a 444-ről: Balatonszemesen túl sok a kagyló. Már nem is dühítő, inkább szánalmas, ahogy kínlódnak. Torz lelkű, szerencsétlen figurák, Isten legyen hozzájuk irgalmas.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.