bombasztikus kijelentéseiből nincs hiány, de most a Twitteren már az orosz0ľukrán háborúra is közölte a megoldást. A dél-afrikai származású milliárdos ezúttal nem párbajra hívja Putyint, hanem ennél valóságközelibb javaslatot fogalmazott meg.

Tesla AI Day, dedicated to artificial intelligence This video screen grab made from Tesla AI Day 2022 livestream shows Elon Musk standing on stage next to Optimus the humanoid robot in Palo Alto, California on September 30, 2022. - Elon Musk presented on Friday a prototype of the humanoid robot Optimus, which his company Tesla hopes to produce one day by "millions" to "transform civilization" and build a "future of abundance" where poverty will be gone. (Photo by Tesla / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HANDOUT / TESLA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS US-AI-ROBOT-TESLA-AUTOMOBILE
Fotó: AFP

Musk béketerve négy pontból áll, ezek a következők:

  1.  Az ENSZ felügyelete alatt újra meg kellene tartani a népszavazásokat, és amennyiben az Ukrajna melletti szavazatok győznek, Oroszország kivonul.
  2. A Krím-félsziget orosz kézen marad
  3. Biztosítják Krím vízellátását
  4. Ukrajna semleges marad

A Tesla-vezér szerint egyébként is ez a legvalószínűbb végkimenetel, csupán az a kérdés, hogy előtte hányan halnak meg. Ugyanakkor azt is érdemes szerinte figyelembe venni, hogy az atomháború, bár kis valószínűségű, de lehetséges kimenetele a háborúnak.

Musknak a Twitter-szavazás funkciója is nagyon megtetszett – ha már részvényeladási döntései terén egyszer bevált – úgyhogy béketervét is szavazásra bocsátotta. Több mint 1 millió szavazatnál azonban úgy tűnik, a többség nem támogatja az ötletet.

Persze az is könnyen lehet, hogy csupán a vártnál gyengébb harmadik negyedéves gyártási és értékesítési számokat produkáló, a tőzsdén hétfőn zuhanórepülésbe kezdő Tesla problémáiról kívánja elterelni a figyelmet.

Zelenszkij Elon Muskkal is felvette a harcot

Miután Elon Musk a Twitteren mutatta be az Oroszország és Ukrajna közötti béke receptjét, egy közvélemény-kutatás kíséretében, Volodimir Zelenszkij is szavazást indított.