Putyin elképesztő bejelentést tett

ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Vlagyimir Putyin, orosz elnök.
Vágólapra másolva!
Oroszország gyakorlatilag nem vet be hiperszonikus fegyvert az ukrajnai háborúban, holott ez, más modern rendszerekkel együtt a rendelkezésére áll. Erről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi magazinműsorában.
Vágólapra másolva!

Putyin ezt arra a kérdésre válaszolva mondta, hogy Moszkva szempontjából nem lett volna-e értelme már 2014-ben elindítani a "különleges hadműveletet" a Donyec-medence lakosságának "védelmében". Meglátása szerint ebben az ügyben nem lehet feltételes módot használni, és - mint fogalmazott - Oroszország akkor az úgynevezett "krími tavasz" keretei között cselekedett. Ugyanakkor azt elismerte, hogy meg kellett oldani az élelmiszerellátás, az importhelyettesítés, a pénzügyi rendszer megerősítése és a modern fegyverek fejlesztésének feladatát.

Rámutatott, hogy az ellenfél várakozásai ellenére semmi sem omlott össze Oroszországban, a pénzügyi rendszer működik, a bankok növelik kapacitásaikat.

Úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz lenne megmondani, mi történt volna 2014-ben.

- mondta Putyin.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2019-ben Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az orosz elnök szerint a Krím esetében Moszkvának sürgősen kellett cselekednie, és teljesítenie kellett "szent kötelességét" a helyi lakosság védelmében, mert a "nácik" fenyegették őket.

"A Donyec-medencével kapcsolatban arra számítottunk, hogy ezt a problémát sikerül békés úton megoldani.

De mint mostanra kiderült, az orrunknál fogva vezettek bennünket. Az úgynevezett partnereink közül senki még csak nem is készült arra, hogy bármit is békés úton kell megoldani, hanem egyszerűen elkezdték fegyverrel felpumpálni Ukrajnát, és felkészíteni a harci cselekményekre" - mondta Putyin.

- tette hozzá.

Rámutatott, hogy az idei, 154 millió tonnás, rekordnagyságú gabonatermést az elmúlt évek céltudatos, a biztonságos élelmiszerellátás biztosítását célzó erőfeszítései tették lehetővé.