Elvitték a rendőrök az Erdélyi-érchegységben működő szekta vezetőjét

2022. május 27. 16:55

A bányászból lett guru spirituális megvilágosodást ígért, miközben kihasználta női követőit.

2022. május 27. 16:55
null

Ardelean Farcaş 1997-ben alapította meg a Hunyad megyei Felsőzsunkon (Dumbrava de sus) a Vipassana meditációs központot, melynek működtetője a Nap Gyermekei Egyesület volt. A különösebb oktatásban nem részesült, bányászból guruvá előlépett férfi azt a közösség tagjainak, hogy az általa alkalmazott és tanított légzéstechnikák, valamint meditációs gyakorlatok segítik őket a spirituális fejlődés útján. A szekta 25 évig szinte zavartalanul működhetett – számolt be a Főtér.ro.

Iskolázatlan kiskorúakra és várandós nőkre is bukkantak a vizsgálatok során a rendőrök

A jelenleg 59 éves Ardelean Farcaş elfogásához nem kellett nemzetközi elfogatóparancsot kiadni: a rendőrség egy április végi füles után a napokban 14 helyszínen tartott házkutatást, és a begyűjtött bizonyítékok alapján kérte a férfi őrizetbe vételét. A házkutatások alkalmával

23 kiskorút azonosítottak be, ugyanakkor több várandós nőt is, ezért a gyermekvédelmi hivatal beavatkozására, és orvosi asszisztenciára is szükség volt.

Az ügyészek döntése értelmében a zsarolással, nemi erőszakkal, hivatás jogtalan gyakorlásával, továbbá kötelező oktatáshoz való hozzáférés megtagadásával gyanúsított guru 30 napos előzetes letartóztatásban marad – ismertette a portál.

Közösségi oldalakon megjelent információk alapján kezdtek nyomozni

A Főtér.ro részletezte azt is, hogy a hatóságok a közösségi oldalakon megjelent információk alapján kezdtek nyomozni. Azt beszélték, hogy a Brád közelében egy szektavezér jogtalanul tartja fogva követőit, akiket munkára és szexre kényszerít. A közösség gyerekeit nem íratták be iskolába, a nőket nem engedte orvoshoz járni, sőt,

nőgyógyászati problémáik esetén azt állította, hogy a vele való együttlét gyógyító erővel bír.

Tagadja az ellene felhozott vádakat a guru

Farcaş korábban azt állította, hogy fontos emberek, politikusok, újságírók, papok vesznek részt rendszeresen az általa szervezett, tíz napon át tartó elvonulásokon. Most tagadja az ellene felhozott vádakat, mondván, valaki biztosan meg fog fizetni azért, mert hazugságokat terjeszt róla – derült ki a cikkből.

Nyitóképen életképek a szekta mindennapjaiból. Fotó: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zovirax
2022. május 29. 08:01
A kalapos egyértelműen a Parászka Boróka...
szürkeSzarvas
2022. május 28. 14:22
Az egyik zsidó a pöcsével zongorázik,a másik női bajt gyogyit vele-a Jákób a "munkalakásban " az Enikőbe mártogatja-mi Gábor Gyurink is villanhatna már a metszettjével valamit..
Zsoel
2022. május 28. 10:01
Ezek a lelkiismeretes vallásalapítók mindig saját-, khm, -kezűleg igyekeznek gondosodni a hívői közösség megalapozásáról.
Zolotarjov
2022. május 27. 23:09
A vallási szekták szabályzatának első pontja: Minden szekta béli nőt csak a szektavezér dugványozhat..:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik