Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

Fotó: Schumy Csaba [email protected]
Vágólapra másolva!
Olyan fokú indiszkréciót volt kénytelen elkövetni a Varga Judittal történt beszélgetés során, ami idegen a bulvárműfajtól – mondta el az Origónak a Frizbi műsorvezetője, Hajdú Péter. Az újságíró megkeresésünkre kifejtette, mit várt Varga Judittól az interjúban, mennyire érintették meg az elhangzottak, de kitért arra is, hogy mit tart a legfontosabb üzenetnek.
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter az Origónak elmondta: A Varga Judittal készített, nagy érdeklődést kiváltó interjú során rendkívül nehéz helyzetben volt. Egyrészt, mivel műsora, a Frizbi a kezdetektől bulvártematika mentén működik, így sem politizálni, sem jogászkodni nem akart. Másfelől – erősítette meg az újságíró – 

a téma és a körülmények miatt kénytelen volt indiszkrét, talán érzéketlennek tűnő kérdéseket is feltenni Varga Juditnak. 

„Alapvetően távol áll tőlem, hogy egy háromgyermekes édesanya, egy feleség hálószobatitkaiba kérjek bepillantást. Ez már túlmutat a bulvárműfajon, ugyanakkor a jelenlegi helyzet és a hitelesség megkívánta, hogy belemenjünk a legapróbb részletekbe is.” Mindebben – szögezte le – Varga Judit készségesen partner volt.

Az volt a cél, hogy engem győzzön meg Varga Judit arról: amit a közösségi oldalán kommunikált, az nem politikai narratíva, hanem maga a valóság

– mondta a műsorvezető. Hajdú Péter elmondta, hogy a volt miniszter a beszélgetés elejétől a végéig érezhetően nagyon őszinte volt.

Hajdú Péter műsorvezető a Frizbi adásában
Hajdú Péter kérdezte Varga Juditot a Frizbi műsorában
Fotó: YouTube/Frizbi

 

Akár élőben is lemehetett volna

Hajdú Péter cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint a beszélgetés kívülről irányított és kontrollált lett volna. „Varga Judit tudtával és azonnali beleegyezésével a beszélgetést live-on-tape, azaz előre rögzített formában, de élőszerűen vettük fel. Egyetlen apró leállásunk volt a felvétel során a mikroportok miatt, ettől eltekintve, 

tartalmi szempontból a beszélgetés teljesen vágatlan. 

Vagyis akár élőben is adhattuk volna a beszélgetést, de Varga Judit egyéb elfoglaltsága miatt maradtunk végül a szerda délelőtti felvételben.”

Hajdú Péter elmondta: minden esetben megkérdezi a felvétel után az interjúalanyaitól, hogy szeretnének-e bármilyen vágást az anyagban. Varga Juditnak is feltette ezt a kérdést, készen állva arra, hogy esetleg még vitás helyzet is kerekedhet belőle. 

„Varga Judit teljes természetességgel azt mondta: neki ez a beszélgetés teljesen rendben volt. Nem kért módosítást, nem kért gondolkodási időt és nem kellett egyeztetnie senkivel”.

 

Varga Judit a Frizbi műsorában
Varga Judit válaszolt minden kérdésre
Fotó: YouTube/Frizbi

„Hogy viselkedhet így egy férfi?”

A műsorvezető elismerte: férfiként és férjként időnként nehezen élte meg mindazt, amit Varga Judit elmondott; különösen a beszélgetés második része érintette meg, amikor a volt miniszter könnyek között beszélt a legszemélyesebb családi dolgairól.

„Teljesen őszintén mondom, én nem tudom elképzelni, hogy egy házaspár idáig jusson” – mondta, hozzátéve: magát a hangfelvétel elkészültét tartja a legfontosabb momentumnak. Mint fogalmazott, a jogászok dolga eldönteni, hogy van-e bármiféle politikai vagy jogi konzekvenciája a dolognak – ám egy szeretetteljes házasságban ilyesmi nem történhet meg. 

Hogy juthat el odáig Magyar Péter, hogy igazságügyi miniszter feleségének ilyen provokatív, irányított kérdéseket tegyen fel?

Nem arról beszélt, hogy milyen szép az idő, hova menjünk kirándulni... Milyen céllal rögzítette ezt a beszélgetést? Nyilvánvaló, hogy kellemetlenséget akart okozni Varga Juditnak, aki, ha még igazságügyi miniszter lenne, ebbe a történetbe valószínűleg belebukna.”

A műsorvezető szerint a beszélgetés során sorozatban hangzottak el olyan állítások Varga Judit részéről, Magyar Péterre vonatkozóan, amelyek egyenként is felháborítóak. 

„Eleve nem rögzítjük a párunkkal készült beszélgetést... Továbbá nem alázzuk meg őt. Én minden nap elmondom a páromnak, hogy milyen gyönyörű. Nem hülyézem le, nem ostobázom le – nem is értem, hogy hogy viselkedhet így egy férfi! A könyvdobálásról ne is beszéljünk. 

Engem baromira felkavart ez az interjú, 

és pontosan azért, mert egyszerűen nem értem, nem értem, hogy ha valaki szeret valakit, akkor hogy viselkedhet így vele.”

Varga Judit interjú Frizbi Hajdú Péter
Fotó: YouTube/Frizbi

Brutális fogadtatás

Az interjú fogadtatására vonatkozó kérdésünkre Hajdú Péter úgy felelt: az „brutális.” Az interjú egyetlen éjszaka alatt a legfelkapottabb lett Magyarországon, már 500 ezer megtekintés felett jár. A második legnépszerűbb videó pedig a műsor beharangozója.

„Nagyon örülök neki, hogy megszólalt Varga Judit, és jó az is, hogy ezt a súlyosan átpolitizált kérdést emberi, őszinte oldalról tudtuk vele megközelíteni” – mondta. 

Szerinte Varga Judit már elveszített mindent, nincsenek politikai ambíciói.

„Nemrég beiratkozott egy asztalos tanfolyamra diplomával és több nyelvvizsgával, ami szerintem egy elképesztően szimpatikus dolog... Ő nem akar pártot alapítani, egyszerűen csak kilépett a fényre, mert nem tűrhette tovább, ami zajlott körülötte és a családja körül”.

Hajdú Péter szerint fontos, hogy minél többen megnézzék a beszélgetést és megismerjék Varga Judit személyes történetét. "Mert a megrázó tanulság az: aki bántalmazó kapcsolatban él, az legyen nagyon erős, próbáljon belőle kilépni” - fogalmazott.