Márki-Zay Péter elárulta, miről beszél majd az évértékelőjében

A Mandiner többek között arról kérdezte Márki-Zay Pétert, hogy tart-e évértékelő beszédet, de szóba került az is, hogy találkozott-e Korányi Dáviddal, az amerikai kampányfinanszírozás főszereplőjével, amit tagadott a hódmezővásárhelyi polgármester.

Magyar Nemzet
Forrás: MANDINER2023. 02. 03. 15:54
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. április 3. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Mûjégpályán az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor

A Mandiner többek között arról kérdezte Márki-Zay Pétert, hogy tart-e évértékelő beszédet, de szóba került az is, hogy találkozott-e Korányi Dáviddal, az amerikai kampányfinanszírozás főszereplőjével, amit tagadott a hódmezővásárhelyi polgármester.

Megtartja évértékelő beszédét Márki-Zay Péter – derül ki a Mandinernek adott interjújából, amelyben több kulisszatitkot is elárult Hódmezővásárhely polgármestere.

Ha jól emlékszem, szerdán, az viszont biztos, hogy a jövő hétre van beütemezve

– fogalmazott Márki-Zay Péter, majd beismerte, nem csoda, hogy a sajtó nem tudott róla, hiszen meg sem hirdették.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azt is elárulta a lapnak, hogy miről fog beszélni az évértékelőben: szóba kerül majd a müncheni találkozás Korányi Dáviddal, az amerikai kampányfinanszírozás egyik meghatározó alakjával, amelyet megmosolyogtató vádaskodásnak tart csupán.

Márki-Zay Péter azzal igyekezett bizonyítani az igazát az interjúban, miszerint Facebookon is megosztotta, mikor látogat el Németországba, mondván ahhoz képest Korányi már nem volt Münchenben.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt: a dollárbaloldal „pénztárnoka”, Korányi Dávid nemcsak Alex Sorossal, hanem Márki-Zay Péterrel is találkozhatott Németországban. Aligha írható ugyanis a véletlen számlájára az a gyanús egybeesés, hogy Korányi 2022. február 20-án bizonyíthatóan Münchenben tartózkodott, majd másnap Márki-Zay is bejelentette, hogy – Berlin mellett – Münchenbe utazik. Korányi és Márki-Zay müncheni túrája után pedig azonnal, február 24-én meg is érkezett az első amerikai utalás az ellenzékhez.

Kiderült az is, hogy Márki-Zay Péternek nincs előre megírt beszéde, azt viszont elárulta, hogy értékelőjének központi témája az ellenzéki összefogás lesz.

Erről úgy nyilatkozott hogy a kudarcok mellett azért sok sikert is elértek. Ezek között említette, hogy három roma képviselőt juttattak a parlamentbe, továbbá hogy húszezer önkéntest mozdítottak meg szavazatszámlálóként. Márki-Zay utóbbit történelmi sikerként értékelte.

Azt is elárulta, hogy nem változott meg a véleménye arról, mit kellene csinálnia az országnak és ez jól látszódik majd a programadó elemek ismertetéséből. Ezek arról szólnak, mondta, hogy az európai, önkormányzati, majd később az országgyűlési választásokon milyen stratégiát kellene követnie az ellenzéknek.

Aki azt hiszi, hogy Dobrev Klára – tételezzük fel, hogy ő, és nem Gyurcsány Ferenc – a jelenlegi szabályok alapján le tudja győzni Orbán Viktor (hatalmi szempontból nézve) egypártrendszerét, az irreális feltételezésekbe bocsátkozik

– mondta Márki-Zay, hozzátéve, Dobrev nem fog jobb eredményt elérni egy egypárti árnyékkormánnyal, mint amekkorát az összefogott ellenzék tavaly.

Hódmezővásárhely polgármestere arra is kitért, hogy mozgalmával olyan rendszerváltást szeretnének, amelyben el lehet számoltatni a bűnözőket és nyilvánosságra lehet hozni a kommunista ügynökaktákat.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.