Justin Bieber a Sziget 2022 szinonimája + képgaléria

Korábbi legnagyobb slágereit, a Boyfriendet és a Babyt a koncert végére tartogatta.

Szaniszló Hajnalka
2022. 08. 13. 10:01
Justin Bieber Sziget Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes, hogy Justin Bieber karrierje még a felénél sem jár és már itt tart

Justin Bieber betegség miatt megszakított világ körüli turnéja Budapestre érkezett, és több mint másfél órán keresztül ámulatba ejtette a rajongókat. A Justice World Tour, amelynek Helsinki utáni állomása volt a Sziget fesztivál, telt házat produkált. A rajongók pedig elengedhették magukat, s a mérhetetlen embertömeg ellenére vagy éppen azért minden pillanatát élvezhették a Sziget kétségtelenül legjobban várt koncertjének.

A sztár félmeztelenül, táncosokkal, pattanásos bőrrel, ráérősen tolta le a koncertet

Bieber fellépése a legdrágábbak közé tartozik az idei fesztiválon. Három hete még az is bizonytalan volt, hogy eljön-e. Végül jött. Saját bevallása szerint nagyon várta már, hogy újra színpadon állhasson. Hát most igazán érett dalokkal – a látványos pattanásaival együtt is –, éretten állhatott a Sziget nagyszínpadán. Annak ellenére, hogy komoly betegséggel küzd/küzdött. Mivel a teljes világ körüli turné gyakorlatilag ugyanazzal a setlisttel fut, nagy meglepetés nem érte a közönséget.

A közelmúlt gyengélkedős időszakának nyomával a hangjában, lassan indult be és ráérősen építkezett a Justin Bieber-show.

A koncert a tizedik nóta környékén, a Sorrynál vett igazi lendületet. 

Fotó: Bach Máté

Bieber korábbi legnagyobb slágereit, a Boyfriendet és a Babyt a koncert végére tartogatta, melyet megelőzött egy több mint tízperces örömzenélés, instrumentális formában. Az énekes fehér zongoránál ülve muzsikált. Rajta és zenésztársain is látszott, hogy maximálisan átadják magukat az önfeledt zenélésnek. Az érzésnek, hogy ismét közönség előtt koncertezhetnek.

A pasim és a babám – Justin Bieber koncertjének tetőpontjai

A Boyfriend és a Baby az utolsó dalok között szerepelt. Még mindig ezeket a nótákat kísérte a legnagyobb ováció, hiába született a 2012-es Boyfriend című dal óta számtalan kiváló Bieber-dal. Például a jelen turné címadó lemezének (Justice) zseniális szerzeménye, a Ghost vagy az Off My Face. És az önvallomás, a már címében is beszédes Lonely. Mindezek ellenére is vitathatatlan a kétezres évek első évtizedének jelentősége Justin Bieber karrierjében.

Megható pillanatok: Hailey Bieber és Justin kapcsolata a kivetítőn

A show-nak egyetlen főszereplője maga Bieber volt. Az utolsó, Anyone című dala közben azonban a kivetítő minden szegletét Justin és felesége, Hailey életének közös pillanatairól készült fotók borították.

A közelmúltban halálos kimenetelű forgatási botrányáról hírhedtté vált Alec Baldwin és Kim Basinger lánya, Hailey a tavasz folyamán került kórházba agyvérzés gyanújával. Akkor Justin Bieber aggódott a feleségéért. A nyár folyamán pedig Justin Biebert diagnosztizálták arcbénulással, amelyből ugyan felépült, de felesége félelmei jogosak – nem véletlenül kíséri el a férjét a turné több állomására is.

Óriási dolog, hogy Justin Bieber Budapesten koncertezett

Hogy hazánkban élhettük át az élményt, több tízezer külföldi fesztivállátogatóval együtt. Annak a világsztárnak a koncertjét, aki mindössze huszonnyolc éves, és már most beírta magát a popkultúra történetébe.

Óriási dolog, hogy minden hétköznapi nehézség ellenére átélhetünk ehhez hasonló koncerteket. És hogy évtizedekkel később talán mi is büszkén mesélhetjük, hogy ott voltunk. Ahogyan most posztolnak a korábbi generációk a kilencvenes évek Pepsi Szigeteinek line-upjáról, mi azt mondjuk majd:

„Ezt a videót a Ghost című gigasláger alatt készítettem Bieber koncertjén még 2022-ben a Szigeten!”

Fotó: Bach Máté

Vagy ekképp révedünk a múltba:

„2022-ben a Szigeten a Justin Bieber-koncertet az egyik legkedvesebb barátommal buliztam végig. Emlékszel, hogy akkoriban ismertük meg a Covid-járvány fogalmát és hogy Justinnak nem sokkal a Sziget előtt arcbénulása volt, aztán milyen klasszul helyrejött?”

És így tovább. Mert elmúlik a pillanat, de az emléket továbbvisszük, és jóleső nosztalgiával tekintünk majd vissza Justin Bieber budapesti koncertjére.

Borítókép: Justin Bieber koncertje a Sziget fesztiválon (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.