Pr-cikk

2022.01.12. 00:01

Tényleg csodaszer-e a hialuronsav?

A drogériák ablakaira kifüggesztett reklámposztereken, a Facebook-on felbukkanó hirdetésekben vagy a TV-s reklámblokkokban számtalan alkalommal találkozhatnk hialuronsav termékek hirdetéseivel. De mi is pontosan a hialuronsav? Milyen módon nyújt segítséget a bőröregedéssel szemben, s elegendő-e önmagában a fiatal bőr megőrzéséhez?

kisalfold.hu

A hialuronsav (másnéven hialuronán) az emberi szervezetben természetes módon előforduló, a kötő-, hám- és idegszövetekben megtalálható szerves vegyület. A glükozaminoglikánok közé tartozó anyag számos élettani funkcióban tölt be nélkülözhetetlen szerepet.

 

Feladatai többek között a következők:

 

1. Elősegíti a sejtek regenerációját, megújulását.

 

2. Hozzájárul a bőr, az izmok és az ízületek rugalmasságának megőrzéséhez.

 

3. Csökkenti a gyulladást, elősegítve a sebgyógyulást.

 

4. Segítséget nyújt az ízületi kopás megelőzésében.

 

Összegezve, bár a mindennapokban valószínűleg ráncmegelőző, a bőr feszességét, rugalmasságát megőrző tulajdonsága miatt hallhatunk róla leggyakrabban, a hialuronsav sokoldalú szerepet tölt be az emberi szervezetben, érdemes tehát odafigyelni megfelelő pótlására.

 

Szeretnék utánanézni néhány hialuronsav étrend-kiegészítőnek!

 

Fotók: Unsplash.com

 

A szépség egyenlete

 

1. A bőr szépségének és épségének megőrzéséhez azonban a megfelelő hialuronsav-pótláson kívül egyéb tényezőkkel is számolnunk kell. Lássuk, melyek ezek!

 

2. Elegendő mennyiségű víz fogyasztása (melynek értéke a súly x 0,033 képlettel kiszámolható) a bőr hidratáltságának, ezáltal rugalmasságának megőrzéséért, a ráncok keletkezésének vagy a már meglévő ráncok elmélyülésének megelőzéséért.

+

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend követése - a bőregészség szempontjából kiemelendő a C-, a D-, az E- és a K-vitamin.

A megfelelő étrend betartása mellett is igyekezzünk elkerülni az alkoholt és a dohányzást - az alkohol dehidratálja a szervezetet, míg a dohányzás elősegítő a bőr öregedését!

+

3. Ápoljuk bőrünket! Naponta két alkalommal tisztítsuk meg arcbőrünket valamilyen natúr, bőrápoló szappannal vagy arctisztítóval, s ne feledkezzünk meg a hidratáló krémről sem.

+

4. Aludjuk szépre magunkat! A megfelelő mennyiségű, pihentető alvás (mely felnőttek esetében ideális esetben 7-9 óra) az egyik legerősebb fegyverünk a bőröregedéssel szemben.

=

Szép bőr

 

Étrend-kiegészítők: Egy kis extra segítség

 

A hialuronsav étrend-kiegészítők egy kis plusz segítséget nyújthatnak a bőrápolásban. Különösen jó választást jelenthetnek a kollagén+hialuronsav kapszulák/tabletták, melyek alkalmazásával két legyet ütünk egy csapásra, s két fontos bőrápoló összetevő beviteléről is gondoskodunk.

 

Milyen egyéb feladatai vannak még a hialuronsavnak?

 

Jó egészséget kíván Önnek a Multi-vitamin.hu csapata!

Címkék#PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában