Tovább lövik az ukrán atomerőművet: „Zaporizzsja lehet az új Csernobil”

2022. augusztus 12. 07:23

Az ukránok és az oroszok egymásra mutogatnak, hogy melyikük támadja a stratégiailag kulcsfontosságú létesítményt.

2022. augusztus 12. 07:23
null

Az éjjel újabb csapások érhették a zaporizzsjai atomerőmű környékét, az ukránok és az oroszok egymásra mutogatnak, hogy melyikük támadja a stratégiailag kulcsfontosságú létesítményt. Az Unian ukrán hírügynökség tájékoztatása szerint késő este csapódott egy rakéta kontinensünk legnagyobb erőművébe.

António Guterres ENSZ-főtitkár is megszólalt, aki szerint a hasonló támadások katasztrófához vezethetnek. Kína és az Egyesült Államok is arra kérte az ENSZ szakértőit, hogy sürgősen látogassanak el az üzemhez és mérjék fel a károkat.

Elfogadhatatlan a jelenlegi helyzet, hiszen az orosz terroristák elfoglalták a zaporizzsjai atomerőművet, ráadásul még feltételeket is szabnak”

– nyilatkozta már Alekszej Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a Rádió NV adásában. Danilov emlékeztetett arra, hogy az ENSZ feladata lenne, hogy megakadályozza minden nagyobb háború kitörését.

Ugyanakkor ma háború dúl, és ahelyett, hogy „kidobnák” az agresszor országot az ENSZ Biztonsági Tanácsából, inkább tovább tárgyalnak velük. Hozzátette: a zaporizzsjai atomerőműnél bekövetkező esetleges baleset esetén egész Európa veszélybe kerülne.

Nyitókép: Dmytro Smolyenko/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 14. 13:36
Szar zsidó propaganda, cuckoldkonzi buzi mandineresek tálalásában. Hazug is, szánalmas is.
Highlander07
2022. augusztus 12. 17:50
Egymásra mutogatnak, az. Debil mandiner, az ukránok lövik, ez csak vagy a fogyatékosoknak, vagy pedig a náci ukránszopóknak nem világos.
krampus
2022. augusztus 12. 16:45
Ha az orosz terroristak elfoglaltak az atomeromuvet, akkor miert lonek sajat magukat? Ennyire ostoba a libsi hazug media!
Kala pál
2022. augusztus 12. 10:50
Atommal kezdett fenyegetőzni és léptek az oroszok. Most ismét az atommal piszkálja a medvét és nem csak azt. Ez már nagy kiterjedésű baj lehet. Kifog provokálni egy nagyon kemény lépést, nem lesz nyugodt hétvégéje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik