Megrázó részletek: élet és halál között lebeg a budapesti házomlásban megsérült táncos

Budapest belváros, leomlott egy ház tetőszerkezete, VI. kerületi Jókai utca, tetőszerkezet, 2022.06.28.
Vágólapra másolva!
Élet és halál között lebeg az a táncművész, akire két nappal ezelőtt a budapesti Jókai utcában ráomlott egy lakóház épületrésze - írta a Borsonline.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az Origo is több cikkben megírta, hétfőn leomlott egy ház tetőszerkezete Budapesten, a VI. kerületi Jókai utcában. A balesetben négyen sérültek meg, közülük egy ember súlyosan. Róla kiderült, hogy az Operettszínház táncosa, aki súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett.

Élet és halál között a művész

Gépekre kötve fekszik a kórházi betegágyán Nikolett, aki a Jókai utcában a párja jelenlétében súlyos balesetet szenvedett - írta a Borsonline. A balesetről a lap azt írta, párjával Benjaminnal éppen a munkahelyükre siettek a Jókai utcán keresztül, amikor meglátták, hogy egy lakóház homlokzati elemei zuhanni kezdenek. Pillanatokkal később

a férfi hatalmas robajt hallott, és percekig hiába kereste a barátnőjét. Szólítgatta, de válasz nem érkezett.

A nagy porfelhőtől egy ideig semmit sem látott, aztán a törmelékek között megpillantotta Nikit. Tudta, hogy ha súlyos sérülthöz szakszerűtlenül ér valaki, azzal csak még nagyobb bajt okoz, azonnal a segélyhívószámot tárcsázta, és élete addigi legpokolibb perceit átélve megvárta a mentők érkezését. Nikolettet kórházba szállították.

Küzdenek az orvosok Nikolettért

A Bors megbízható forrásból megtudta:

Niki súlyos koponyasérülést szenvedett, és erősen károsodott a gerince is.

Az orvosok szinte minden fontosabb lépés előtt konzíliumot tartanak, hogy minél jobb esélyekkel kezeljék a táncművészt. Az orvosi csapat döntése értelmében először Niki koponyáján végezték el a szükséges beavatkozásokat, a gerincműtétre csak előbbi eredményessége esetén kerülhet sor. Jelenleg sajnos élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében - fogalmazott a pár névtelenséget kérő jó barátja.

Leomlott egy ház tetőszerkezete június 27-én hétfőn, a budapesti Jókai utcában Fotó: Polyák Attila - Origo

Imádkoznak Nikolettért

Apáti Bence, az Operettszínház balettigazgatója a Karc FM Paláver című műsorában tegnap délután megszólalt Nikivel kapcsolatban. Egy táncosunk nagyon súlyosan megsérült, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Kérek mindenkit, hogy mondjon el egy imát a balerinánkért. Számos főszerepben láthatták, többek között a Diótörőben - fogalmazott.

A táncművész teátruma most mindenkit arra kér, csatlakozzon egy nemes kezdeményezésükhöz.

„A Budapesti Operettszínház Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére délután imaláncot indít a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkozunk kollégánk, fiatal táncművészünk gyógyulásáért. Kérjük, és köszönjük szépen kedves nézőink csatlakozását az imalánchoz!"