Putyin bejelentése drámai változást hozhat a világban

SOJGU, Szergej; PUTYIN, Vlagyimir
Szergej Sojgu védelmi miniszter és Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vágólapra másolva!
Moszkva nagyra értékeli történelmileg tartósnak, barátinak és bizalminak bizonyult kapcsolatait a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országokkal, és kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek és partnereinek - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Armija-2022 haditechnikai fórumon a Moszkvához közeli Kubinkában. Az orosz elnök felajánlotta, hogy külföldi katonákat képez ki Oroszországban.
Vágólapra másolva!

Leszögezte, hogy gyakorlatilag

az összes ilyen fegyver nem egyszer valós harci körülmények között bizonyította be megbízhatóságát, minőségét és hatékonyságát.

Azt hangoztatta, hogy a haditechnikai együttműködés, valamint az erőfeszítéseik és képességeik egyesítése révén Oroszország és partnerei biztosíthatják saját biztonságukat és stabilitásukat, és a világét is egyben.

Putyin azt is hangoztatta, hogy Moszkva nagyra értékeli a különböző kontinenseken lévő szövetségeseit és elvbarátait, akik

Az orosz elnök szerint ezek az államok a fejlődés szabad, szuverén útját választották, és kollektívan kívánják megoldani a regionális és globális biztonság kérdéseit "a nemzetközi jog, a kölcsönös felelősség és egymás értékeinek figyelembe vétele alapján".

Vlagyimir Putyin felajánlotta a külföldi katonák Oroszországban való kiképzésének lehetőségét,

és részletezte a közös hadgyakorlatok előnyeit is.

Szergej Sojgu védelmi miniszter és Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev

Méltatta Oroszország és a Donyec-medence katonáit, akik szerinte becsülettel és pontosan végrehajtják a kitűzött feladatokat az Ukrajna elleni "különleges hadművelet" során. Az Armija-2022 fórum keretében megrendezett nemzetközi antifasiszta kongresszussal kapcsolatban

hangoztatta a történelemhamisítással, a neonácizmussal, az oroszellenességgel és a rasszizmussal szembeni fellépés fontosságát.

Az ukrajnai háborúval párhuzamosan megtartott, e hét végéig tartó haditechnikai fórumra 72 ország küldött hivatalos delegációt. Az Armija-2022-n mintegy másfél ezer gyártó és szervezet képviselteti magát.

Percről percre közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról itt követhető.