Saját példáján keresztül segít Tóth Gabi

Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Általános iskolásoknak tart rendhagyó osztályfőnöki órákat Tóth Gabi: szeretetről, hitről és emberi kapcsolatokról beszélget a gyerekekkel. Hogy miért tartja fontosnak ezt a társadalmi munkát az énekesnő, arról a Duna Család-barát műsorának vendégeként mesélt.
Vágólapra másolva!

Ismert emberként, a közösségi média résztvevőjeként rengeteg üzenetet, kommentet kap Tóth Gabi. Sokszor fordulnak hozzá tanácstalan szülők is, akik tehetetlennek érzik magukat a gyermeküket érő internetes bántalmazással szemben.

Az énekesnő szeretett volna szélesebb körben segíteni az érintetteknek, így született meg benne a rendhagyó osztályfőnöki órák ötlete, amibe Pápai Joci énekessel együtt vágott bele.

A személyes példánkon keresztül igyekszünk tanácsokat adni nekik, hogyan kezeljék a nehézségeket, a csúfolást vagy a kiközösítést. Az a célunk, hogy a hátrányos helyzetű, vagy az osztályközösség perifériáján lévő iskolásoknak megmutassuk, sem a származás, sem a szegénység nem lehet gátja annak, hogy érvényesüljenek" – mondta a Család-barát vendégeként Tóth Gabi, aki decemberben négy iskolában tartott rendhagyó osztályfőnöki órát.

Az első tapasztalatok azt mutatják, a gyerekek bátrak, mernek kérdezni és alapvetően mind szeretnék elkerülni az iskolai konfliktusokat.

Forrás: MTVA

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a képességeik kiteljesítésében mekkora szerepe van a hitnek. Erre a kapaszkodóra mindenkinek szüksége van, bármerre is sodorja őt az élet" – tette hozzá az énekesnő, aki tavasszal tovább járja az ország iskoláit Pápai Jocival.