Vágólapra másolva!
A holland FC Volendam játékosát, Tayrell Woutert súlyos testi sértéssel gyanúsítják, miután júliusban egy éjszakai klubban rátámadt egy nőre, akinek három helyen eltört az állkapcsa.

A Volendam játékosa az egyik gyanúsítottja annak a súlyos testi sértésnek, amelyet egy 20 éves nő ellen követtek el Amstelstraat egyik szórakozóhelyén. A játékos felismerte magát a rendőrség nyomozati műsorában közzétett képeken, majd feladta magát. Woutert nem tartóztatták le, de egy másik férfit szintén erőszakkal gyanúsítanak.

Wouter miután jelentkezett a rendőrségen, és tájékoztatta klubját az esetről. A 20 éves focista tavaly júniusban kapta meg első profi szerződését, és 2025-ig írt alá FC Volendamhoz. Néhány héttel később a szórakozóhelyen történt az incidens.

Az incidens július 16-ról 17-re, szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt.

A nőt a mellkasánál fogva ragadták meg a szórakozóhelyen, amikor védekezni akart, és el akarta lökni a férfit, egy másik férfi is rá támadt.

Ez utóbbi a torkánál fogva megragadta, és többször megütötte a fejét. Amikor a nő próbált védekezni, mindkét férfi egyszerre kezdte ütni.

A brutális támadásnak a biztonsági őrök és a vendégek vetetettek véget.

A kórházban aztán kiderült, hogy a nőnek letört egy zápfoga és meglazult egy elülső foga, az állkapcsát pedig három helyen töröttnek találták.

Az áldozatot még aznap meg kellett műteni. Nyolc csavart kellett behelyezni az állkapcsába. A nőnek ezekben a hetekben folyamatosan össze kellett fognia a fogait, így nem tudott beszélni, és csak szívószállal tudott folyékony ételt enni.

Jelenleg gyűjtjük a tényeket, hogy a lehető legjobb képet kapjuk. Akkor majd állást tudunk foglalni" - mondta Sonny Sier, az FC Volendam szóvivője.

A másik gyanúsított még nem jelentkezett. A rendőrség azt tanácsolja, hogy ezt minél előbb tegye meg, különben ismét közzéteszik azokat a fotókat, amelyeken felismerhetően látható.