A világ leghíresebb halottkéme leleplezte Michael Jackson gyilkosait

Vágólapra másolva!
Hetvenhárom éves korában pénteken holtan találták otthonában a legnagyobb hollywoodi hírességek haláleseteivel foglalkozó halottkémet. Ed Winter többek között Michael Jackson, Whitney Houston és Paul Walker halálesetét is vizsgálta.
Vágólapra másolva!

A rendőrök idegenkezűségre utaló jelet nem találtak – írta a TMZ amerikai bulvárlap.

Winter többek között például Michael Jackson halálesetét vizsgálta, ami azonnal gyanús lett számára. A lap úgy fogalmazott,

rögtön aggódni kezdett a megdöbbentően sok injekciós nyom miatt, amit Michael Jackson testén találtak.

Nem sokkal azután, hogy az énekes meghalt, a halottkém észrevette, hogy orvosa, Conrad Murray elhagyta az intézményt. Winter szerint egész egyszerűen megszökött. Végül Ed Winter írta alá a a halotti anyakönyvi kivonatot.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Kai-Uwe Waerner

Korábban már írtunk róla, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában bűnösnek mondta ki a Los Angeles-i bíróság esküdtszéke az ötvennyolc éves Conrad Murray-t, Michael Jackson orvosát. A sztár 2009. júniusában halt meg, egy erős altató túladagolása miatt. Winter nemcsak a kardiológusára, Michael Jackson bőrgyógyászára, Arnold Kleinre is felfigyelt, aki szinte naponta táplálta hatalmas adag fájdalomcsillapítóval a sztárt. Rájött, hogy az énekesnek tizenkilenc álneve volt, így szerezte a gyógyszereket, orvosa segítségével.

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Kevin Winter

Whitney Houston tragikus halálának vizsgálatán is dolgozott Ed Winter. Ő maga is központi szereplője lett az ügynek.

Az énekesnő kokainfogyasztás és artériaelmeszesedéses szívbetegség következtében fulladt vízbe, így találták meg a hotelszobája fürdőkádjában.

Ed Wintert első munkanapján egy hírhedt híresség ügyére osztották - Lana Clarkson halálát a zenei ikon, Phil Spector okozta, akit végül 19 év börtönre ítéltek a lány meggyilkolásáért.

Vizsgálta továbbá Brittany Murphy ügyét, ő lakástűzben halt meg és Paul Walkerét is, aki közúti balesetben. Tom Petty nem szándékos gyógyszer túladagolásban, Corey Haim pedig kábítószertúladagolásban vesztették életüket – az ő halálesetüket is ő vizsgálta.

Fotó / Getty Images

Az abc7.com 2019-ben arról írt, tizenhét év nyomozás után Ed Winter nyugdíjba vonult. A férfi akkor úgy fogalmazott, emberek tömegei sorakoztak a kórház folyosóján Michael Jackson halálakor. Ő volt azonban az első közülük, aki látta a holttestet.