Itt az elképesztő amerikai világháborús provokáció

White House GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL POLITICS
A Fehér Ház támogatja a csomagot
Vágólapra másolva!
Egy orosz professzor nemrég arról beszélt, hogy Szerbiának csatlakoznia kellene Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez, BRICS-hez és Sanghaji Együttműködési Szervezethez - számolt be róla a Mandiner.
Vágólapra másolva!

„A Nyugat mindent megtesz azért, hogy felforrósítsa a koszovói helyzetet – mondta Alekszandr Guszev professzor, a politikatudományok doktora a RIA Novosztyinak. A professzor a napokban történt koszovói zavarágsokról beszélt a hírügynökségnek, amelyek szerinte azért robbantak ki, mert Washington azokkal próbálja befolyásolni Belgrádot.

Washington újabb háború kirobbantásán dolgozik Forrás: AFP/2020 Getty Images/Samuel Corum

A professzor elmondta, hogy Alekszandr Vucsics, szerb elnöknek „nyilvánosan be kell jelentenie" hogy kezdeményezni csatlakozását az Oroszország által vezetett Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez (CSTO).

Guszev szerint a Nyugatnak fontosak az eszkalálódó konfliktusok, és „ha most egy újabb konfliktus robban ki a Balkánon az nagyon jó az amerikaiaknak" – fogalmazott.

A professzor azt is megjegyezte, hogy Moszkva néhány évvel korábban már javasolta a belgrádi vezetés számára, hogy csatlakozzanak a CSTO-hoz, BRICS-hez és Sanghaji Együttműködési Szervezethez (SCO) is.