Zsírral issza a teát a jogerősen elítélt Lagzi Lajcsi a börtönben

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint "komoly egészségkárosodást szenvedhet" védence, aki nagyon keveset eszik, és haza akar menni. 
Vágólapra másolva!

A mulatós zenész másfél hónapja ül börtönben. A rá jogerősen kiszabott három év hat hónapból még nagyon sok van hátra, mindent megtesz, hogy elérje az otthoni ápolást.

Lagzi Lajcsi LifeTV

"Az ügyfelem természetesen nem a bevonulása óta igényli a különleges étrendet, már hosszú hónapokkal előtte is speciális diétán volt. Ennek a lényege, hogy az általa fogyasztott ételeket hosszú, 8-10 órán keresztül sütik, főzik, konfitálják, speciális eszközöket használva. Nyilvánvaló, hogy börtönkörülmények között nem lehetséges és elvárható, hogy megkaphassa. Lajcsi először megpróbálkozott a benti koszttal, de

Ezután kérvényezte, hogy turmixolják le neki, de abban az állapotban olyan undort keltő lett, hogy inkább nem kért belőle. Ezért találta ki, hogy például a teájába tesz zsírt, és azt issza meg, hogy kalóriához jusson" - mondta az ügyvédje a Ripostnak.

"Nincs bent mérlegelés, legalábbis Lajcsi még nem találkozott ilyennel, így nem tudja, hogy mennyivel lett soványabb az elmúlt időszakban. De az bizonyos, hogy egészségileg nem tesz jót neki (ahogy senkinek sem tenne) ez a komoly probléma. Én ugyan nem vagyok orvos, de ha így folytatódik akkor 3-4 hónap múlva komoly egészségkárosodást szenvedhet, amit nem biztos, hogy valaha ki fog heverni. Igen komoly tehát a tét. De fontos megjegyezni, hogy az ügyfelem azt üzeni: ez nem éhségsztrájk a részéről!" - tette hozzá.