Soros megírta a háború folytatásának forgatókönyvét – Az emberélet nem számít

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Soros György Ukrajna győzelmére számít, de az nem érdekli, hogy ezért hány embernek kell meghalnia. 
Vágólapra másolva!

Ukrajna Oroszország általi megtámadása negatív sokként érte a világot, mely megszakította az élelmiszerellátási láncokat, illetve jelentős geopolitikai átrendeződéseket eredményezett, Ennek ellenére a tényleges végeredmény sokkal jobb, mint arra számítottunk - olvasható Soros György legújabb írásában a Project Syndicat oldalán. Az amerikai tőzsdespekuláns szerint az ukrán hadsereg hősiesen ellenáll, és az Egyesült Államok és Európa erős támogatásával megfordította a helyzetet. Az orosz hadsereg nem több papírtigrisnél, melynek rossz és mélyrehatóan korrupt a vezetése. A Wagner-csoport, a zsoldos magánhadsereg átmenetileg megtámogatta a támadást, de végül nekik sem sikerült legyőzniük Ukrajnát - tette hozzá.

Soros György megírta az orosz-ukrán háború további forgatókönyvét Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Ennek eredményeként Ukrajna most készen áll egy ellentámadás megindítására, amint a Nyugat által megígért összes fegyverzet és felszerelés megérkezik. Biden még ahhoz is hozzájárult, hogy Ukrajna F-16-os vadászgépeket kapjon - írta Soros. Úgy gondolja, hogy az ellentámadás sikeres lesz.

Soros szerint az ukrajnai háború vége pozitív sokként fogja érni a világot. Ez lehetőséget jelenthet Biden számára, hogy csökkentse a feszültséget az Egyesült Államok és Kína között, mely maga is gazdasági hanyatlásban van, ez pedig Hszi Csin-ping elnököt lehet, hogy fogékonyabbá teszi az Egyesült Államokkal való megállapodásra. Biden nem akar rendszerváltást Kínában, csak a status quót akarja visszaállítani Tajvanban.

- olvasható az írásban.