A világ leggazdagabb emberének a tavalyi esztendő során ikrei születtek Shivon Zilistől, aki az egyik cégének, az agyba beültethető számítógépes chip kifejlesztésével foglalkozó Neuralinknek az egyik felsővezetője – számolt be róla a CNN.

A Business Insider értesülései szerint egy bírósági dokumentumból derült ki az eddig titkolt gyermekáldás. A szülők a bíróságon kérvényezték, hogy az ikrek vezetéknévként a Musk nevet használhassák, míg középső névként az édesanyjuk vezetéknevét, a Zilist.

Elon Musk Betting On Tesla IPO To Fund Electric Car Maker
Fotó: Bloomberg

Az ikrek 2021 novemberében születtek, pár héttel azelőtt, hogy megszületett Musk és korábbi élettársa, Grimes második gyermeke egy béranyától.

A Tesla-vezér így már kilencgyermekes édesapának vallhatja magát.

Zilist 2016 óta fűzik szakmai kapcsolatok Elon Muskhoz, amikor az OpenAI tanácsadója lett. A vállalatnak az amerikai milliárdos az egyik társalapítója volt. A 36 éves nő 2017-ben a Teslánál kapott állást, ahol mesterséges intelligenciával foglalkozó projekteket vezetett, majd később a Neuralinknél lett az operatív ügyekért és speciális projektekért felelős igazgató.

egyelőre nem kommentálta az eseményeket, de a Twitter-profilján kitűzött posztként szerepel egy májusi bejegyzése, amelyben arról osztott meg információkat, az Egyesült Államokban a születési ráta ötven éve a minimálisan fenntartható szint alatt van.

Musk magánéletéről nem ez az első hír a közelmúltból, a transznemű lánya nem- és névváltoztatást kért a bíróságtól, hogy megszakíthasson minden köteléket édesapjával. A bíróság jóváhagyta a gyermekének a kérelmét.