Lefejelte és kirúgta meztelen barátnőjét a hotelből a legendás futballista

Részletek szivárogtak ki Ryan Giggs, a Manchester United legendájának bírósági tárgyalásáról. Az egykori futballistát azzal vádolják, hogy bántalmazta exbarátnőjét, Kate Greville-t, illetve a nő testvérét, Emmát.

Magyar Nemzet
2022. 08. 10. 15:43
null
Former Manchester United star and Wales manager Ryan Giggs leaves the Manchester Minshull Street Crown Court, in Manchester, on August 8, 2022 after attending his trial for assaulting his ex-girlfriend. - Giggs stands trial on charges of attacking and coercively controlling his ex-girlfriend, in a case that has upended his managerial career. The 48-year-old, who until recently served as coach of the Wales national team, has pleaded not guilty to the charges, which carry a maximum jail term of five years. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 novemberében egy bejelentés miatt kiszállt a manchesteri rendőrség Ryan Giggs otthonába. A walesi labdarúgó-válogatott akkori szövetségi kapitányát családon belüli erőszak gyanújával vitték be kihallgatásra. Az egykori labdarúgó tagadta a vádakat, de a történtek nyomán lemondott a nemzeti csapat élén betöltött posztjáról.

A napokban kezdődött meg az ügy tárgyalása a manchesteri bíróságon, és az angol sajtó néhány részletet is kiszivárogtatott a sértett, Kate Greville vallomásából. Giggs exbarátnője, sírva számolt be róla, hogy 2017 és 2020 között miképpen bántalmazta őt és testvérét, Emmát a Manchester United legendás középpályása.

– Minden előzmény nélkül odajött hozzám, és lefejelt. Teljesen lesokkolódtam. Leestem, az ajkam azonnal feldagadt, éreztem a vér ízét a számban – idézte fel Greville, akit elmondása szerint egyszer Giggs meztelenül kidobott a londoni Stafford Hotel egyik lakosztályából. Egy másik alkalommal, Dubajban pedig veszekedés közben az egykori játékos egy számítógépet vágott Kate fejéhez. Ráadásul Giggs Greville húgát, Emmát is megütötte, amikor a nő testvérét próbálta védeni.

Greville mérgezőként jellemezte a futballistával való kapcsolatát, hozzátette, úgy érezte, mintha a házvezetőnője lett volna.

– Sosem hagyott nyugton, folyton csak szexelni akart – mondta a sértett.

A futballista egykori barátnője elárulta, a férfi kontrollmániája miatt el akarta hagyni Giggset, illetve az is az okok között szerepelt, hogy tudomása szerint a középpályás legalább nyolc nővel megcsalta őt.

Giggs viszont nem akarta elfogadni a szakítás tényét, ezért óránként ötven sms-t küldött Greville-nek, továbbá megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét. Az egyik fenyegető e-mailje tárgyaként az egykori játékos a zsarolás szót használta, az üzenethez pedig egy olyan videót csatolt, amelyet a páros közösen készített.

– Azt írta, hogy több embernek is elküldi ezeket az üzeneteket, ha nem válaszolok neki.

A Mirror korábbi cikke szerint Giggs akár ötéves börtönbüntetést is kaphat, amennyiben bűnösnek találják.

 

Borítókép: Ryan Giggs (jobbra) a tárgyalás után elhagyja a bíróság épületét (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.