Pelé a kórházból üzent, igyekezett mindenkit megnyugtatni

A kórházban kezelt legendás futballista, Pelé ismét a kórházból üzent az érte aggódóknak, miután elterjedt a hír, hogy leállították a kemoterápiás kezelését, miután az nem hozta meg a remélt eredményt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 04. 11:27
Pelé
View of a mural depicting Brazilian football legend Pele by Brazilian artist Aleksandro Reis in Sao Paulo, Brazil, on December 3, 2022. - The 82-year-old icon was hospitalized in Sao Paulo on November 29 for what doctors said was a "reevaluation" of the chemotherapy he has been undergoing since surgery to remove a colon tumor in September 2021. (Photo by Miguel Schincariol / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a vastagbélrákja miatt folyamatos kezelés alatt álló Pelé sokadjára is kórházba került. Brazíliai beszámolók szerint a szervezete már nem reagál a kemoterápiára, ezért leállították azt, és ehelyett hospice-ellátásban részesül, az orvosok így próbálják megkönnyíteni az utolsó napjait.

A háromszoros világbajnok közleményben reagált a hírekre, és köszönetet mondott a támogatásért.

„Kedves barátaim, szeretném ha mindenki nyugodt és optimista maradna. Erős vagyok, nagyon bizakodom, miközben a megszokott módon részt veszek a kezeléseken. Szeretném megköszönni az orvosoknak és a nővéreknek a segítséget, amit tőlük kaptam. Hiszek Istenben, és energiával tölt fel az összes szeretetteljes üzenet, amit tőletek kapok a világ minden tájáról. És figyelem Brazíliát is a világbajnokságon! Köszönet mindenért” – írta Pelé az Instagram-oldalán, ahol ezzel egyetemben egy orvosi jelentést is megosztott, amely szerint a 82 éves exfutballista állapota stabil, és a szervezete jól reagál a légúti fertőzésre kapott kezelésre.

Borítókép: Peléről készült falfestmény Sao Paulóban (Fotó: AFP/Miguel Schincariol)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.