Korábbi KGB-ügynök: Ha Putyin meghal, akkor sem lesz vége a háborúnak

2022. augusztus 10. 20:31

Jack Barsky szerint Putyin egy opportunista, aki akkor indított támadást, amikor gyengeséget érzékelt az Egyesült Államok és a NATO részéről.

2022. augusztus 10. 20:31
null

Jack Barsky egykori KGB-ügynök interjút adott David Pakman amerikai újságíró műsorában Putyin ukrajnai inváziójáról. A volt szovjet ügynök ma az USA-ban él.

Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy Putyin egy opportunista, abban az értelemben, hogy csupán megragadta az alkalmat:

akkor indított támadást, amikor gyengeséget érzékelt az Egyesült Államok és a NATO részéről, illetve súrlódásokat közöttük.

„Az USA a terrorizmus elleni küzdelemre fókuszált szinte kizárólag hosszú évek óta, ráadásul még számon is kérte európai szövetségeseit, hogy miért nem veszik ki rendesen a részüket a NATO működtetésével kapcsolatos kiadásokból” – fogalmazott az egykori titkosszolga. 

Barsky hozzátette, hogy Putyin sosem rejtette véka alá a hosszútávú birodalmi terveit, csak a Nyugat nem figyelt erre, nem vette komolyan a szavait. 

„Ha Putyin meghal, a háborúnak akkor sem lesz vége” 

A műsorvezető felvetésére, hogy ennek a háborúnak csak úgy lehet vége, ha Putyin kap egy menekülő utat, amelyen arcvesztés nélkül távozhat, vagy ha meghal, Barsky így felelt:

A területi alkudozás azért nem lehet kiút, mert az ukránok nem földterületekért harcolnak, hanem a szabadságukért és az államiságukért. Ha Oroszország urambocsá' elfoglalná egész Ukrajnát, akkor is folytatódnának a gerillaharcok – mint Vietnámban vagy Afganisztánban” – fogalmazott.

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. augusztus 11. 09:52
Ha Putyin véletlenül "heveny ólommérgezésben" meghalna... akkor jönne egy "MÉGPUTYINABB"...
cs.laura
2022. augusztus 11. 09:06
Ez a háború nem Ukrajna szabadságharca, hanem EURÓPA ELTIPRÁSA! Vegye már észre mindenki, hogy az unió vezetői ehhez asszisztálnak!!
Robert69
2022. augusztus 11. 07:32
Mi ebben a meglepő, ha Oroszország veszít vagy visszavonulót fúj, Ororszország széthullik. Ezért a mindenkori orosz hatalom végig fogja vinni amit Putyin elkezdett.
ZagerEvans2525
2022. augusztus 11. 06:58
Akkor indított támadást, amikor gyengeséget észlelt az ellenségnél? Ezért nem válhat soha eu vezetővé. (Napóleon mondá: aki zseninek születik, soha nem lehet osztrák tábornok.) Ha putyini képességű emberek vezetnék az eu-t, még most is a világgazdaság legnagyobb szereplője lehetne Nyugat-Európa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik