Könnyek között mesélt súlyos beteg apjáról Csonka András

Csonka András
Vágólapra másolva!
Csonka András ritkán beszél a családi dolgokról, de most kivételt tett és elmondta, hogy apja halála és az azt megelőző betegsége mennyire megviselte őt. A színész apja későn vállalt gyereket, így nem sok idejük maradt együtt, mivel súlyos betegsége elválasztotta családjától.
Vágólapra másolva!

Csonka András édesapja, Csonka Endre ötvenéves volt, amikor fia megszületett, majd nem sokkal később agysorvadást állapítottak meg nála, így szellemileg fokozatosan leépült, ami nagyon megviselte a színészt.

Találtam egy olyan fényképet, ahol ülünk kint az erkélyen, az ölében ülök és hátulról átfogom a nyakát" - kezdte a színész, aki a mai napig féltve őrzi az apjával készült közös képet az otthonában.

"Amikor a betegsége is volt 10 évig... az ember, amikor egy ilyen mentálisan sérült emberrel él együtt, aki ráadásul fizikailag nem annyira gáz, akkor csomószor türelmetlen és esetleg kiabálásig fajulnak a dolgok. Sosem felejtem el, van egy ilyen kép, amikor kocsiban voltam, mentem az Attila úton és megálltam a piros lámpánál, balra fordultam és láttam, hogy ott a Horváth Kertbe apám viszi a kispárnáját, egy bottal megy ki és ott ül egyedül.

- mondta könnyeivel küszködve Csonka András, akit hamar elválasztott a betegség édesapjától.

De neki is köszönhetem, hogy megszülettem, ezt sosem szabad elfelejteni" - idézi a Bors Csonka András szavait, akinek ez nehéz időszak volt, de már nem haragszik az édesapjára.

Csonka András édesapja agysorvadásban szenvedett, nehéz volt számára ez az időszak Fotó: Polyák Attila - Origo