Noha valószínűleg elég sok dolga van, például a közelgő Twitter-per miatt, úgy tűnik, mégis unatkozik, ezért kedvenc közösségi oldalán felvetette, hogy megveszi a Manchester United labdarúgócsapatát.

Azonban amikor egy rajongója rákérdezett, hogy komolyan gondolja-e az üzletet, 

a Tesla-vezér gyorsan visszakozott, mondván csak egy régóta futó viccről van szó. 

Szerencsére most legalább nem írt alá egy olyan szerződést, amely kötelezte volna ígérete valóra váltására, ez azért mindenképpen haladás a világ leggazdagabb embere részéről.

Elon Musk, CEO of Tesla Motors attends an environmental conference at Astrup Fearnley Museum in Oslo, Norway on April 21, 2016. (Photo by Heiko JUNGE / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Fotó: Heiko Junge / NTB Scanpix / AFP

Musk nem először kavarja fel az állóvizet Twitteren tett üzleti bejelentéseivel, emiatt korábban már bírságot is kellett fizetnie, és elméletileg a Tesla egy jogászának át kellene néznie a bejegyzéseit, mielőtt élessé válnak. Ám elég sok jel utal arra, hogy a milliárdos ügyet sem vet az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) kötött megállapodására.

Később – folytatva a „viccelődést” – Musk arról írt, hogy a stand-up a másodállása. Ezzel kapcsolatban elég, ha arra emlékezünk, amikor a Tesla-vezér a Saturday Night Live műsorában csillogtatta meg humorát. A legtöbben azonban nem a poénokra emlékeznek az esetből, hanem arra, hogy a dogecoin árfolyama – amely ekkor érte el a csúcsát – zuhanni kezdett, mert Musk magyarra talán úgy fordíthatóan jellemezte kedvenc kriptóját, hogy az egyfajta „okosság”.