Közélet

Lőszerraktár robbant, két orosz falut evakuálni kellett

Az ukrán határ közelében csaptak fel a lángok egy orosz lőszerraktárban. Sérültek nincsenek, a tűz okait a helyi tartományi kormányzó szerint még vizsgálják.

Két falu lakosságát is evakuálni kellett csütörtökön Dél-Oroszországban, az ukrán határ közelében, miután felcsaptak a lángok egy közeli lőszerraktárban – írja a Reuters. Vjacseszlav Gladkov, Belgorod tartomány kormányzója elmondta, hogy a tűzben senki nem sérült meg, ugyanakkor még vizsgálják a Timonovo és Szoloti evakuációjához vezető tűz okait.

Egy népszerű ukrán híroldal, a Szent Javelin videót is közzétett a felcsapó lángokról.

 

Kedden az orosz hatóságok a szabotőröket vádolták egy korábbi, a Krím félszigeten található légibázison pusztító robbanássorozat elkövetésével. Korábban Moszkva balesetnek minősítette az esetet.

This still frame from a video courtesy by @steelmalikov taken on August 18, 2022 shows fire and smoke billowing from munitions depot near the village of Timonovo outside Belgorod, on August 18, 2022. - Two Russian villages were evacuated on August 18, 2022 after a fire broke out at an ammunition depot near the border with Ukraine, local authorities said. CREDIT "AFP PHOTO /Telegram/ @steelmalikov " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Fotó: Steelmalikov /AFP

Miután hónapokig nyomultak előre az orosz csapatok, az elmúlt négy hétben szinte teljesen megmerevedtek a frontvonalak a háborúban, miközben az ukrán ellentámadás előkészületeiről szólnak a hírek. Gladkov korábban a térségben bekövetkező robbanásokért az ukránokat tette felelőssé.

 

orosz-ukrán háború robbanás lőszerraktár
Kapcsolódó cikkek