Az úszószövetség elhatárolódott Borbély Zoltán nyilatkozatától Szilágyi Liliána ügyében

2022. január 15. 07:55

Közleményt adtak ki.

2022. január 15. 07:55
null

Közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség, amelyben elhatárolódtak attól a nyilatkozattól, amelyet a Szövetség Fellebbviteli Bizottságának elnöke, Borbély Zoltán tett, írja az Index. Emlékeztettek: a büntetőjogász a Borsnak adott nemrég interjút. Ebben egyebek mellett azt mondta:

mivel az ügyét övező nyilvánosság védelmet biztosít neki. Ilyenkor a nyilvánosság nagyobb védelmet biztosít, mint ha valakit különösen védetté nyilvánítanak. „Elképzelhetetlennek tartom, hogy a jelen helyzetben Szilágyi Zoltán veszélyt jelentene a lányára” – mondta Borbély Zoltán. „Amúgy ez az ügy egy kiváló család tragédiája” – fűzte még hozzá az interjúban.

Ettől a nyilatkozattól határolódott most el a Magyar Úszó Szövetség. Erről már a Blikkhez juttattak el egy közleményt. „A Magyar Úszó Szövetség értetlenül áll dr. Borbély Zoltánnak a mai napon megjelent, Szilágyi Liliána ügyében tett nyilatkozata előtt, miután a Fellebbviteli Bizottság elnökeként ebben az ügyben nem volt jogosult megszólalni a MÚSZ nevében” – írták ebben, hozzátéve:

a Borbély Zoltán által elmondottak semmilyen formában nem tekinthetők a MÚSZ álláspontjának

és megteszik a nyilatkozat miatt szükséges lépéseket a szervezeten belül.

A közleményben arról is írtak, hogy a MÚSZ által felkért vizsgálóbizottság dolgozik az ügyön, de a tagok titoktartási kötelezettséget vállaltak és ennek értelmében még a MÚSZ vezetőinek sem adnak tájékoztatást a vizsgálat lezárultáig. „Ugyanakkor, ígéretünknek megfelelően, amint a bizottság befejezte munkáját, az elkészült, az elnökség által elfogadott jelentésről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt” – írta a Magyar Úszó Szövetség. Az Index hangsúlyozta: Szilágyi Liliána ügyével kapcsolatban nemrég egy bűnügyi nyelvészt kértek meg arra, hogy elemezze azt a levelet, amelyet az olimpikon úszónő húga, Gerda írt a botrány elején. Véleménye szerint 99 százalék, hogy a lány nem egyedül fogalmazta meg az írást.

Nyitókép: MTI/EPA/Esteban Bib

Kapcsolódó cikkek

Összesen 693 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2022. január 16. 20:23
Mennyi áldozat van aki belebetegszik az ilyen bántalmazásba, mert olyan erős benne a félelem és a szégyenérzet, hogy inkább szótlanul szenved. Liliána legjobb döntést hozta meg akkor amikor elhatározta, hogy feltárja ezt a szörnyű titkot. Az apja igenis álljon a vádlottak padjára és kapja meg a neki járó büntetést!
Ildikó99
2022. január 16. 14:24
Szerintem Liliána igazat mondott az apjára hiszek neki
BossN
2022. január 16. 13:19
Mit keres fiatal úszók és védtelen gyerekek között az s Szilágyi Zoltán akiről a BÍRÓSÁGI ítélet mondta ki, hogy erőszakos, aggresszív, érzelmi zsaroló és gyermeknevelésre alkalmatlan??????????????????????????
szarcsi1
2022. január 16. 01:18
Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban. Szilágyi Zoltán megbukott mint apa és edző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik