Számtalan programmal nyűgözte le Czippán Anettet és gyerekeit Hajdúszoboszló

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio -
medence strand fürdőkomplexum Czippán Anett Hajdúszoboszló fürdőváros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkorában járt utoljára Hajdúszoboszlón Czippán Anett. A város, ahova a TV2 műsorvezetője gyermekeivel együtt érkezett kikapcsolódni, rengeteg újdonságot tartogatott számára. A Trendmánia című műsor házigazdája arról mesélt a Life.hu-nak, hogy miért érdemes szerinte ellátogatni a fürdővárosba és melyek azok a kihagyhatatlan programok, amelyek örömet okoznak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Hajdúszoboszló nem csak az Alföld legismertebb fürdővárosa, hanem nemzetközileg is elismert egészségturisztikai üdülőhely. Jelentősége országos viszonylatban is kiemelkedő: a vendégéjszakák számának belföldi rangsorában az első három helyezett között találjuk a települést. Hajdúszoboszló fő turisztikai attrakciója Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amit változatos szálláshely- és egész éves programkínálata tesz teljessé a településre látogatók számára. A felüdülőhely szlogenje: Érezd jól magad! – ezt a mottót, mindenki magáénak érezheti, aki ellátogat Hajdúszoboszlóra, mint most Czippán Anett, aki valóban tartalmas napokat töltött a városban és testileg-lelkileg feltöltődve tért haza.

„Azt tapasztalom a baráti körömben, hogy a koronavírus okozta lezárások miatt egyre többen kezdték el felfedezni hazánk csodás nyaraló- és kirándulóhelyeit, sok ismerős család választja Magyarország különböző tájait utazásaik célpontjául. Mi sem tettünk másképp. Hajdúszoboszló mellett döntöttünk, ami annyira megtetszett nekünk, hogy a gyerekek a nyaralás végén már azt kérdezgették, hogy 'Mikor jövünk vissza?'" - mesélte Anett, aki azt is elmondta, milyen programokon vettek részt.

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

„Rengeteg program és látnivaló várja a vendégeket Hajdúszoboszlón. Először a Fejedelmi Kincstárba, aztán a Retro Múzeumba látogattunk el. Mindkettő nagyon érdekes volt, utóbbi időutazása mindannyiunkat magával ragadott" - tette hozzá a műsorvezető, aki két fiával a gokartozást sem hagyta ki. „Olivér szeret gokartozni, emiatt ez a program sem maradhatott ki! Nagyon tetszett a szoboszlói pálya, a körülmények minden szempontból szuperek voltak, úgyhogy én is mentem velük egy kört!" - meséli.

Anett gyerekei szerint iszonyatosan jó gokartpálya van Hajdúszoboszlón Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

És ha már Hajdúszoboszló, természetesen a város fő vonzereje, a fürdő sem maradhatott ki a programok közül.

„Természetesen a fürdőben töltöttük az időnk nagy részét. Hatalmas komplexum beltéri és kültéri medencékkel. Megmártóztunk szinte mindben, élményekből nem volt hiány. Szerintem itt mindenki megtalálja a számára megfelelőt, a picik és az idősebbek is ki tudnak kapcsolódni. Én a szabadtéri medencéket szeretem a legjobban, de a benti részt is kipróbáltuk" - idézte fel Anett. Nem csoda, hogy kevés volt számukra a két nap hiszen, 15 élménymedence közül lehet választani. Csónakázó-tó, Aquapark és vízicsúszda, valamint kalandcsúszdák is várják az extrémebb élményre vágyókat, de a kisebbek szórakozásáról is több élményelem gondoskodik a gyerekcsúszdák medencéjében.

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

Érdemes azoknak is ellátogatni, akik ízületi problémával küzdenek.„Egy masszőr mesélt nekem arról, milyen terápiákat lehet igénybe venni a fürdőben. Az ütemezett kezelések során sokat tehetnek az egészségükért azok, akiknek a mindennapjaiban nehézséget okoznak az ízületi bántalmak" - mondta el a műsorvezető, aki a kulturális programokat sem hagyta ki a nyaralása alatt.

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

„Ellátogattunk az Erdély Ízei Gasztrofesztiválra is, este pedig Keresztes Ildikó koncertjét néztük meg. Imádom a nyári szabadtéri programokat, ezeket sem hagytuk ki" - mesélte Anett és azt is megtudtuk, hogy milyen rendezvényekkel készül a város a nyári időszakra.

A nyári időszakban számos koncert lesz a Szabadtéri színpadon, többek között július 16-án Soltész Rezső és július 23-án Csík Zenekar élő koncertje fokozza majd a nyári forró hangulatot. Júliustól augusztusig több alkalommal is gyermek animációk várják a kicsiket és szüleiket a Hungarospa fürdőkomplexumban. Június 16-19. között Nemzetiségi Kulturális - és Gasztro Fesztivál lesz, melynek keretében június 16-án 19.00 órától fellép a dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttes is. Július 23. és 24. között jön a XXVI. Szoboszlói Folkhétvége, amely a magyar népművészet, népzene és néptánc gazdagságát, sokszínűségét mutatja be. Július 29. és 31. között a Kösely Kupa Díjugrató Lovasverseny keretében a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye várja a vendégeket a hajdúszoboszlói sportrepülőtéren. Augusztus 5-7. között a Szoboszlói Dixieland Napok keretében fellépő dixie és jazz zenekarok gondoskodnak a szórakozásról.

A Hungarospa fürdőkomplexum rengeteg felejthetetlen élményt kínál Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

Ha több időt töltünk a térségben, érdemes kicsit kimozdulni a városból. A helyi Tourinform irodában lehetőség van idegenvezetéssel egybekötött debreceni városnéző túrákra jelentkezni, vagy jegyet vásárolni a hortobágyi Lovas Napokra vagy a Puszta programra, valamint aktív programként Tisza-tavi csónakázás és révi vadvízi evezés/rafting is választható a desztináció programjai közül.

A cikk a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásával készült. Látogasson el Hajdúszoboszlóra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.