Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2022.06.23.

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

A vény nélkül is kapható Intestal tabletta nemcsak hasmenés esetén alkalmazható, hanem hasi diszkomfort érzés, gyomorrontás, hányinger és gyomorégés esetén is hatásosnak bizonyul tüneti kezelésként.

Szerző Ripost


A fenti gyomor és hasi panaszokra kínál hatékony megoldást az Intestal tabletta, amely gátolja a bélszekréciót, segíti az emésztési zavarok kezelését és enyhe savlekötő hatással is rendelkezik, ily módon nemcsak a hasmenést kezeli, hanem csökkentheti a gyomorrontásos tüneteket is. A hasmenés mellett hányinger, gyomorégés esetén is alkalmazható – már 12 éves kor feletti gyermekek esetében is.

Emésztési zavarok esetén megoldást jelenthet a tabletta. Fotó: Shutterstock 


Az Intestal tabletta hatóanyaga a bizmut-szubszalicilát, amely gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorégés, hányinger és hasmenés esetén tüneti kezelésre is rendkívül hatásos, ugyanis adszorbens (megkötő) tulajdonságú, ezért képes bizonyos baktériumok és általuk termelt káros anyagok megkötésére is. A gyógyszer az említettek mellett a bélnyálkahártyán egyfajta védőréteget képez, ily módon gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a nyálkatermelést és a bélfal kórosan megnövekedett izgalmi állapotát, ráadásul étkezéstől függetlenül szedhető.
Az Intestal tabletta alkalmas többek között a hasmenés kezelésére, amely az emésztőrendszer zavarának egyik tünete lehet. 

Néha 50 méter is túl sok. Fotó: Shutterstock 

Abban az esetben áll fent az említett állapot gyanúja, ha a széklet állaga lazábbá, folyékonnyá, esetleg vízszerűvé válik és naponta háromnál többször jelentkezik. A kellemetlen, ám legtöbbünk számára ismert hasmenésnek több típusát különböztetheti meg az orvostudomány, többek között: az általában 1-2 napig tartó heveny hasmenést, az ennél hosszabb ideig, de 4 hétnél rövidebb ideig jelentkező tartós hasmenést és a 4 hétnél hosszabb ideig fennálló krónikus hasmenést. Előbbi meglehetősen gyakori, legtöbbször néhány napig tart, otthon kezelhető és általában vírusok, baktériumok, vagy ételmérgezés okolható érte. A krónikus hasmenés hátterében azonban gyakran bélbetegség, vagy bélműködési zavar áll, amely kivizsgálást és orvosi kezelést igényel. A hasmenésnek számos különböző tünete lehet: a heveny hasmenés mellett jelentkezhet hányinger, hányás, hasi fájdalom, hasi görcs, puffadás, hőemelkedés és láz is, ám a krónikus típus esetén olyan komolyabb tünetek is felléphetnek, mint a fogyás, a véres széklet, a gyermekeknél a növekedés-elmaradás, a vérszegénység, a bőrbetegség, vagy a csontritkulás. 

Krónikus hasmenés esetén szükséges a kivizsgálás. Fotó: Shutterstock 


Kiváltképp a heveny típus esetén aránylag rövid idő alatt nagy mennyiségű folyadék távozik a széklettel és kiszáradást okozhat, így fontos, hogy mindig ügyeljünk az erre utaló jelekre, mint a száraz nyelv, a fejfájás, a szédülés, a gyengeség, az aluszékonyság, a vizelet mennyiségének csökkenése, vagy az emelkedett szívfrekvencia. 
Haladéktalanul forduljunk orvoshoz, amennyiben székletünk vért tartalmaz, vagy fekete, és esetleg genny jelenik meg benne! Ugyancsak javallott az egészségügyi intézmény felkeresése, amennyiben hasmenésünk tartósan magas lázzal jár, több, mint 24 órája fennáll, vagy ha a kiszáradás jeleit észleljük. A betegtájékoztató szerint indokolt felkeresni kezelőorvosunkat abban az esetben is, ha a kezelés ellenére tüneteink 2 napon belül nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak. 

Az Intestal tabletta nem alkalmazható súlyos, illetve 2 napnál tartósabban fennálló tünetek esetén, kivéve, ha a beteg állapota alapján az orvos ezt indokoltnak tartja.

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

(x)

Ez a cikk a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. az INTESTAL gyártója és forgalmazója megbízásából készült.




 



 



 



 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Nyersen vagy főve? Kiderült, hogyan egészségesebb a cékla

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel

MEDICINA

Kevésbé horkolsz, ha ezeket az ételeket nem este eszed

MEDICINA

Holisztikus szállodát keresel? Megnyílt Sárváron a legújabb luxusszálloda, a Melea – The Health Concept