Finom mártogatós hummuszkrémmel az újévi fogadalom gyerekjáték!

hummusz
Megfogadtad újévkor, hogy egészségesebben eszel? Mutatjuk, hogy ne legyen kudarc!

Fogadjunk, hogy te is szeretnél egészségesebben táplálkozni, de néhány hét múlva megint a chipsestálnál találod magad, mert egyszerűen hiányoznak az erős ízek! Ha még meg is fogadtad, hogy megpróbálsz egészségesebben enni, itt a „titkos" tipp, hogy ne vallj kudarcot. A lényeg, hogy ne mondj le az izgalmas ízekről, a változatos fogásokról, és akkor a diétázós újévi fogadalmad vagy szimplán csak a modern, tudatos táplálkozással ápolt elkötelezettséged mártíromság helyett gasztrokalanddá szelídül.

Fanan


Az egészséges táplálkozás iránti vágyunk sokunkat sarkall szigorú fogadalmak bevállalására, de a változatosság egyrészt gyönyörködtet (nem arra gondolunk, hogy mindennap másmilyen saláta), másrészt sok emberbe valahogy kódolva van a vágy a karakteres, fűszeres ízek után. Ha te is ezek közé tartozol, igazi megváltás lesz a különböző hummuszvariációk felfedezése. Ezt a csicseriborsóból készülő közel-keleti finomságot nem most találták fel; évezredek óta meghatározó az ottani konyha alapanyagai között, és nem véletlenül. Nagyjából minden benne van, ami hasznos és semmi, ami ártana.

A hummusz fő alapanyaga tehát a csicseriborsó, amihez szezámkrémet (másnéven tahinit), olívaolajat, majd ízlés szerint citromlevet, némi fokhagymát és jellemzően pirospaprikát kevernek. A mártogatósként vagy szendvicskrémként tálalt kence vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag, alacsony glikémiás indexe és magas növényi fehérjetartalma miatt pedig a lakosság legszélesebb körének ajánlott. Az ízét mindenki szereti, ha feltálaljuk, a legkonzervatívabb, csülökbarát férfiak sem szoktak panaszkodni. Ritka, de közben a vegán életmódot folytatók is rajonganak érte, mert nemcsak finom, de segíti a hatékony fehérjebevitelt, ami növényi étrendet folytatva nem mindig egyszerű. Épp ez az a tulajdonsága, amiért fogyasztása a rendszeres testmozgást végzők számára is kifejezetten ajánlott!

Fanan

A FANAN prémium minőségű hummusz termékcsalád ízvariációi 250 grammos bolti kiszerelésben kaphatók, ami fogyasztástól függően épp egy 2-4 fős étkezésre való adag. A natúr változatot sokoldalú és széles konyhai felhasználásra, a szendvicskrémtől a panírozásig számtalan kreatív fogás elkészítésére tervezték, ezt is lehet ízlés szerint tovább fűszerezni, „bolondítani". Kísérletező ínyencként viszont ne hagyd ki a korianderrel és chilivel, wasabival vagy éppen a curry-vel házasított kiszereléseket, így akár minden nap a hummusz egy új és elragadó oldalát ismerheted meg, illetve mutathatod be a családnak.

A FANAN termékeket megtalálod a legnagyobb hazai áruházláncok és szupermarketek hűtőpolcain.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.